Igor Dodon: Zile multe, luni puține pentru guvernul Igor Grosu. Guvernul PAS va fi da jos cu votul socialiștilor.

Eu consider că noi nu trebui să votăm pentru guvernul Grosu, din mai multe considerente. Eu cred că alegătorii noștri la sigur nu vor să votăm pentru astfel de candidat la funcția de prim-ministru.

Decizia o vom lua în aceasta sală sau la parlament înainte dacă vom ajunge la procesul de vot, dacă va fi declarată anti constituțională decretul. Decizia finală o vom lua împreună cu colegii.

Eu nu-i dau zile multe dacă sincer… chiar dacă va fi investit. Dar pot să vă asigur că eu consider dacă va fi investit, va fi investit fără partidul socialiștilor. Dar pot să vă asigur că dacă va fi dat jos, va fi dat cu voturilor partidului socialiștilor.

Ieri în parlament unii deputați inclusiv de pe dreapta au spus hai să-l votam pe Grosu și seara să-l dăm jos. Nu, nu varianta aceasta nu merge. Votat, dacă-l votați voi, votați-l. Eu nu-l votez. Ținut vreo două, trei luni, lasă să facă față la pandemie, să demonstreze măsurile magice a doamnei Maiei Sandu din campania electorală și pe urmă el singur o să se ducă. O să îl ei oamenii în furci, guvernul și pe președinte, în doi o să-i pună și o să-i fugărească, în caz dacă va fi votat.

Zile multe, luni puține la asigur. Dacă va fi dat jos, va fi dat jos cu voturile socialiștilor dar ridicat în fotoliu la sigur nu cu votul socialiștilor.

Igor Grosu a fost desemnat la funcția de prim-ministru pe 16 martie după ce președinta Maia Sandu a avut consultații cu liderii partidelor parlamentare.

Citește și: Curtea Constituțională a decis: Igor Grosu rămâne candidat la funcția de premier.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*