Igor Grosu: Dodon este o minciună în sine. Vom sărbători cu toții ziua de 9 mai, pentru ai comemora pe cei care au jertfit sănătatea, vieți omenești

Președintele parlamentului, Igor Grosu a declarat într-un interviu de la Radio Chișinău, despre faptul că Igor Dodon lansează minciuni și propagă falsuri că ziua de 9 mai nu va fi sărbătorită, din contra vor fi comemorați eroii noștri care au luptat împotriva fascismului și acestor simboluri fasciste pentru ca noi să avem pace. Grosu a precizat că toți care vor purta panglica bicoloră oranj- negru vor fi amendați să nu se lase pradă instigatorilor dodoniști ca lege va fi aplicată pentru toți.

Igor Grosu: Pornind de la aceea că opoziția încearcă să distorsoneze mesajul, prima minciună a socialiștilor și comuniștilor care a fost lansată prin Dodon, alți indivizi că nu o să fie sărbătorită ziua de 9 mai. Este o minciună. Minciună tipică socialistă-comunistă, monstră de propagandă cea mai crasă. Oameni buni nu credeți mincinoșilor, Dodon este o minciună în sine, o întruchipare a minciunii, lumea îl uită și probabil încearcă prin asemenea speculații să reapară pe radarul oamenilor.

Vom sărbători cu toții ziua de 9 mai, pentru ai comemora pe cei care au jertfit sănătatea, vieți omenești. În Republica Moldova o sută de mii de cetățeni au căzut în cel de al doilea război mondial…. și ei au căzut în cel de al doilea război mondial ca noi să trăim astăzi în pace.

Buneii mei au luptat… unul într-o armată, altul în altă armată, ei au luptat nu ca astăzi sub aceste simboluri, alături de noi să se repete ceea ce se întâmplat în urmă cu 77 de ani. Lucrul aceste din păcate se întâmplă în Ucraina sub aceste simboluri, care propaga orori, se omoară copii, bătrâni, civili, sunt rase de pe suprafața pământului orașe. Celor care încă sunt intoxicați de propaganda rusă eu le recomand să uite la imaginile din Bucia, Mariupol, Harikov, orașe cu vorbitori de limba rusă.

Acum revenim la simboluri. Da, noi considerăm că aceste simboluri propaga moarte, agresiune, război, ele nu își au locul în societatea noastră, noi trebuie să avem grijă de pacea din societatea noastră. Acum cei care intenționează să capitalizezi politic, să speculeze, să-și facă devidenti politice, trebuie să-și asume responsabilitatea pentru faptul că încalcă legea. În primul rând organizatorii și investigatorii. Cei care au decorații în care există acest element bicolor, sigur că pot să poarte aceste decorații pe care le-au obținut prin contribuția, jertfa lor.

Pe această cale le transmit la tot felul de provocatori, marca Dodon să-și temepereze spiritile, pentru că legea o să fie lege pentru toți, în special pentru cei care provoacă astfel de acțiuni destabilizare și așa mai departe.

În rest noi o să ne comemorăm eroii, o să ne comemorăm buneii noștri ca noi după 77 de ani să trăim în pace nu să vedem sun aceste însemne alte orori.

Nu văd nici o deosebire dintre ororile fascismului și ceea ce fac trupele ruse în Ucraina. Nu văd nici o diferență, ba mai mult de atât, bravează cu aceste însemne pe tehnică, uniformele militare și așa mai departe. În Republica Moldova aceste semne nu au ce căuta.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*