Îl cheamă Mihai, are 18 ani și este din c. Puhoi. Vindea azi, lângă magazinul UNIC măceș, 10 lei punguța. I-am dat și eu o bancnotă, restituindu-i marfa înapoi.

Îl cheamă Mihai, are 18 ani și este din comuna Puhoi. Vindea azi, lângă magazinul UNIC măceș, 10 lei punguța (…). I-am dat și eu o bancnotă, restituindu-i marfa înapoi. Mi-a mulțumit cu un zâmbet nevinovat și cu o tristețe imensă în ochi.M-am depărtat puțin și urmăream, dar nu se oprea nimeni în fața băiatului, care vindea rezultatul muncii lui, (măceșele culese de pe dealuri).

El nu se dădea în spectacol, nu striga, nu se prefăcea că e bolnav, ca mulți alții, ci doar petrecea cu privirea-i rușinoasă trecătorii grăbiți și nepăsători. Mă gândeam că uite, alți tineri la vârsta lui au telefoane mobile scumpe, masini luxoase, cheltuie banii prin cluburi, pe distracții, unii se apucă de furat, de afaceri murdare, el , sper, a fost educat de către părinții săi, că fiecare bănuț trebuie câștigat, prin muncă cinstită.

I-am cerut permisiunea să îl fotografiez și mi-a răspuns cu o voce dezarmantă și sfioasa ” Desigur, Doamnă…”Și mereu îți pui aceeași întrebare, de ce ceea ce este bun, inimos, corect…trebuie să fie umbrit de sărăcie….????? Oare ce viitor îl așteaptă pe Mihai ??? Sper, din toată inima, să fie unul bun, pe meritul lui și a celor ca el….

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*