Important! ANSP vine cu o precizare referitor la informațiile apărute privind depistarea vibrionului holeric în râul Nistru

Cu referire la informațiile apărute în spațiul public, privind depistarea vibrionului holeric în râul Nistru, Agenția Națională pentru Sănătate Publică informează că, în fiecare an, în perioada lunilor mai –septembrie, monitorizează evoluția procesului epidemic la holeră și alte boli diareice acute în scopul depistării precoce a semnelor de agravare a situației epidemiologice, în rândul populației și în obiectivele mediului ambiant (râuri, lacuri, iazuri etc.).

Conform rezultatelor, în perioada 30.05.22- 19.06.22, nu a fost confirmat nici un rezultat pozitiv la prezența Vibrionului holeric (01) în probele colectate.

Au fost colectate 139 de probe de apă, în 9 dintre aceste probe s-a depistat Vibrionul holeric non 01, care nu provoacă holeră, dar poate fi responsabil de provocarea de boli diareice și toxiinfecții alimentare.

Acest tip de vibrion neholerigen este identificat în mediu, în fiecare an, pe parcursul sezonului estival.

În baza rezultatelor de supraveghere, autoritățile întreprind măsuri profilactice și antiepidemice în scopul prevenirii riscurilor pentru sănătate, inclusiv amenajarea corespunzătoare a zonelor de agrement și asigurarea respectării regulilor de igienă de către populație.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*