În creștere de la 14% la 36% de ruși cred că Rusia este agresorul Ucrainei. Peste jumătate cred că se îndreaptă către o catastrofă socială, economică, umanitară

Crește numărul rușilor care cred că Rusia a invadat Ucraina, un sondaj realizat de echipa lui Navalnîi arată că 36% că invadarea este o greșeală enormă, cu 22% mai mult în comparație cu 14% de la începutul războiului. 60% cred că se îndreaptă spre cea mai mare catastrofă.

Cetățenii Federației Ruse au început să conștientizezi că se află în cea mai penibilă situație din ultimii 30 de ani. Criminalul de război Vladimir Putin a invadat Ucraina mințind că este ocupată de fasciști, de fapt el a vrea să o ocupe pentru că el crede că nu există poporul ucrainean, doar cel rus. Hitler tot vrea să fie poporul german, se pare că Putin se inspiră de la idolul său tiran.

Sentimentul anti-război crește în Rusia , oamenii din țară „începând rapid să-și dea seama cine este responsabil pentru inițierea conflictului”, a susținut liderul opoziției Alexey Navalny.

O serie de sondaje rapide efectuate de Fundația Anticorupție, o organizație fondată de domnul Navalny, a constatat că au existat „schimbări rapide în evaluarea războiului” în rândul poporului rus.

Organizația a decis să organizeze patru scurte sondaje online, fiecare cu 700 de participanți din Moscova și toți utilizatori de internet.

Potrivit unei postări a domnului Navalny pe contul său de Twitter, a avut loc eșantionarea cotelor în funcție de sex și vârstă.

Sondajele rapide au părut să arate că între 25 februarie și 3 martie a avut loc o schimbare semnificativă a opiniei cu privire la rolul Rusiei în conflictul din Ucraina .

Alexey Navalny a scris: „Proporția respondenților care consideră Rusia drept agresor s-a dublat, în timp ce ponderea celor care consideră Rusia un „făcător de pace” sa înjumătățit”.

El a adăugat: „Deși mulți dintre participanți încă tind să învinovățească „Occidentul” pentru inițierea războiului, numărul respondenților care consideră Ucraina vinovată a scăzut la jumătate. Între timp, ponderea celor care acuză Rusia a crescut de la 14 la sută la 36 la sută, adică de 2,5 ori”.

Până la 3 martie, 60% dintre cele 700 de persoane chestionate au evaluat situația economică din Rusia drept „catastrofală, prăbușirea economiei, izolarea economică”, potrivit domnului Navalny.

Aceasta a fost o creștere aparentă de 20 la sută față de doar câteva zile înainte, pe 25 februarie.

O majoritate covârșitoare a oamenilor ar fi spus că Rusia și Ucraina ar trebui să înceteze imediat toate operațiunile militare și să se angajeze în discuții de pace.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*