În Moldova, Franța va construi sisteme de irigare, alimentare cu apă, canalizare, interconexiuni electrice și eficiența energetică în clădiri 

La 15 februarie curent, la Ministerul Finanțelor, a avut loc prima rundă de negocieri a delegației oficiale din partea Guvernului Republicii Moldova și cea a Guvernului Republicii Franceze pe marginea proiectului Acordului privind instituirea Agenției Franceze de Dezvoltare (AFD) în Republica Moldova. 

Inițierea negocierilor pe acest Acord a fost posibilă ca urmare a aprobării Hotărârii de Guvern cu privire la inițierea negocierilor asupra proiectului Acordului dintre Guvernul Republicii Moldova și Guvernul Republicii Franceze privind instituirea și activitățile AFD, Propaco și Expertise France în Republica Moldova și acordarea împuternicirilor pentru negocierea acestuia (nr. 54 din 02 februarie 2022).

AFD va sprijini proiecte de dezvoltare în Republica Moldova în conformitate cu Strategia sa regională în 3 domenii de bază: reîmpădurire și irigare; modernizarea sistemelor de alimentare cu apă și a sistemelor de canalizare; interconexiunile electrice și eficiența energetică în clădiri. 

În acest context, la data de 15 februarie 2022, Ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al Republicii Franceze la Chișinău, Graham Paul, a prezentat Ministerului Finanțelor reprezentantul permanent al AFD în Moldova, Alexandre Lorot și echipa sa. Cu această ocazie, Excelența Sa a menționat „Perspectivele promițătoare de cooperare care au fost identificate, au determinat AFD-ul să abiliteze un reprezentant permanent la Chișinău, care și-a preluat funcția săptămâna trecută. Acesta este un semnal clar al angajamentului și determinării AFD-ului de a contribui în mod concret la dezvoltarea și modernizarea Republicii Moldova și la apropierea acesteia de normele și standardele Uniunii Europene”.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*