Încep audierile la Haga, la Curtea Internaţională de Justiţie a ONU, judecarea Rusiei pentru crimele de război comise în Ucraina

Curtea Internațională a ONU începe audierea privind procesul Ucrainei împotriva Rusiei în cazul acuzațiilor de genocid.

La atribuirea președintelui Ucrainei Vladimir Zelensky, pe 7 martie, delegația Ucrainei prezintă la Curtea Internațională a ONU o poziție juridică în cazul împotriva Rusiei, în conformitate cu Convenția din 1948 privind prevenirea infracțiunea de genocid și pedeapsa pentru asta. Se arată în comunicatul Ministerul de Externe al Ucrainei.

După al doilea război mondial, societatea internațională s-a unit pentru a recunoaște două principii fundamentale: protejarea statelor suverane de agresiune și protejarea oamenilor de încălcarea gravă a drepturilor omului, inclusiv comiterea genocidului.

Rusia manipulează dreptul internațional și, în special, Convenția menționată, care este un tratat internațional fundamental în domeniul protecției drepturilor omului, și a folosit-o pentru agresiune armată împotriva Ucrainei.

Astăzi, delegația Ucrainei a făcut apel la Curtea Internațională a ONU pentru numirea următoarelor măsuri de precauție în cazul stopării vărsării de sânge:

Federația Rusă trebuie să oprească imediat operațiunile militare pe teritoriul Ucrainei începute la 24 februarie 2022

Federația Rusă trebuie să se asigure urgent că orice militar și alte unități armate aflate sub controlul sau influența sa încetează participarea la operațiunile militare

2 comentarii

  1. Pentru ce au comis în Ucraina ar trebuia fi judecată conducerile țărilor globului pămîntesc,pentru că nu au făcut eforturi de a stopa invazia,ci cu mare dorințe au demonstrat armele șale.de critică ani ascultam și privim aceiași oameni,și nimeni nu au făcut un pas spre demisionarea acestor conducatori.nici un guvern nici un G nu e suficient de tare ca cuvintele în moment potrivit.

  2. Sustinem petitia Administratiei de Stat a Ucrainei!
    Rusia, dirijatā de Presedintele-„Generalissimus” Putin, poartā un rāzboi de exterminare în masā asupra Statului, declarat si recunoscut de cātre tārile lumii ca Liber, Independent si Suveran – Ucraina!
    Credem si asteptām ca responsabilii de genocid împotriva poporului ucrainean sā fie trasi la raspundere penala si pedepsiti conform Legii!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*