Începând cu 1 octombrie 2022, salariile în sectorul medical vor fi majorate cu 10%

Proiectul de modificare a Legii fondurilor asigurării obligatorii de asistență medicală pentru anul 2022 a fost examinat, astăzi, în cadrul ședinței plenare a Parlamentului și a fost votat în primă lectură cu votul a 54 de deputați.

Acesta prevede:

  • Veniturile fondurilor asigurării obligatorii de asistență medicală se prevăd în sumă de de 12,559 miliarde de lei, cu 186 milioane de lei mai mult față de planul aprobat.
  • Totodată, volumul cheltuielilor FAOAM pentru anul 2022 a fost majorat cu 215 milioane de lei și va constitui 12,833 miliarde de lei. Această majorare este determinată de creșterea cheltuielilor aferente fondului pentru achitarea serviciilor medicale și farmaceutice.
  • Creșterea cheltuielilor este determinată și de majorarea salariilor personalului din instituțiile medico-sanitare încadrate în sistemul asigurării obligatorii de asistență medicală, începând cu 1 octombrie 2022.
  • Fondurile AOAM vor avea un deficit de 274 milioane de lei, cu 29 milioane de lei mai mult față de planul aprobat și va fi acoperit din contul soldului mijloacelor financiare la începutul anului.

Astfel, de majorări de salarii cu 10%, vor beneficia toți lucrătorii din instituțiile medico-sanitare, medici, asistente medicale, infirmiere, personal auxiliar.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*