Înregistrare AUDIO completă. Andronache se laudă consilierului lui Șevciuc, cum a șantajat-o pe Silvia RADU

Urmarea a unui șantaj dur, în 2015 R. Moldova a ajuns să procure energie electrică de la o companie anonimă conectată la fostul lider nerecunoscut de la Tiraspol, Evghenii Șevciuc și oligarhul moldovean, Vlad Plahotniuc.

Schema de procurarea a curentului electric de la centrala de la Cuciurgan, prin intermediul unei companii căpușe de la Tiraspol, Energokapital a fost investigată încă din 2015 de către procurorii moldoveni, dar dosarul a fost trecut pe linie moartă iar apoi a dispărut.

Cutia Neagră a reușit să facă rost de mai multe informații documentate de ofițerii SIS, care demonstrează implicarea unor deputați, miniștri, șefi de stat dar și așa ziși oficiali din stânga Nistrului în schemă.

Cutia Neagră Plus a intrat în posesia unei înregistrări dintre Vladimir Andronache și Iurie Melnic, purtate a doua zi după semnarea contractului. În discuții deputatul moldovean care a participat la negocierile cu Gas Natural Fenosa raportează cu mândrie consilierului lui Șevciuc cum a reușit să strângă la zid pe cei de la Fenosa, recurgând la Șantaj și amenințare cu dosare Penale.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*