×

Institutul de Cardiologie din Chișinău va fi reparat și reabilitat energetic cu ajutorul UE

Institutul de Cardiologie din Chișinău va fi reparat și reabilitat energetic cu ajutorul UE

Chișinău, 8 decembrie 2023 – Institutul de Cardiologie din Chișinău va fi reparat și reabilitat energetic cu ajutorul Uniunii Europene. Lucrările vor fi finanțate prin intermediul Proiectului de Eficiență Energetică, în valoare de 200 de milioane de euro, implementat de Ministerul Dezvoltării Regionale și Construcțiilor.

Lucrările de reparații și reabilitare energetică vor include:

  • Schimbarea geamurilor și ușilor
  • Renovarea sistemelor de ventilare
  • Izolarea termică a tavanelor subsolului
  • Instalarea iluminării LED
  • Renovarea sistemelor interioare de încălzire și a sistemelor de distribuție a apei calde

Aceste lucrări vor contribui la îmbunătățirea eficienței energetice a clădirii, reducând consumul de energie și costurile de întreținere. De asemenea, vor îmbunătăți confortul pacienților și al personalului medical.

„Reabilitarea Institutului de Cardiologie din Chișinău este o investiție importantă în sănătatea publică”, a declarat ambasadorul Uniunii Europene în Republica Moldova, Jānis Mažeiks. „Această investiție va ajuta la asigurarea unor servicii medicale de calitate superioară pentru pacienții cu afecțiuni cardiace.”

În total, în prima fază a Proiectului de Eficiență Energetică, vor fi renovate 10 instituții medicale din Republica Moldova. Acestea includ spitale, centre de sănătate și dispensare.

Partajează acest conținut:

Publică comentariul