Ion Ceban: Apucați-vă de treabă că o să vă ia lumea la … dacă făceau proteste la Comrat sau Dondușeni, luau bătaie acolo, la propriu luau bătaie

Primarul municipiului Chișinău, Ion Ceban, cere de la Guvern 200 de lei pentru compensarea energiei termice, cere PAS-ului să termine populismul și să se apuce de treabă, să termine protestele că astfel vor lua bătaie. Declarațiile au fost făcute la emisiunea Puterea a Patra de la N4.

Municipiul Chișinău, astăzi oferă 40% din factură, dacă aveți 3000 lei factura, 1300 lei plătește municipalitatea direct la furnizor pentru toate șase luni de zile. Nimeni în țară nu oferă nici 10 la sută. Guvernul, compensațiile pe care le-a propus sunt de la 500 care se dădeau anterior la 700 lei, deci 200 de lei, vedeți diferența?

Mie mi se pare că o astfel de abordare este inadmisibilă. Deci, tu ai făcut treaba mare, repet ce am spus ieri și vii ca eu să strâng din urma ta? Noi și așa strângem din urma voastră, pentru că în rezultatul final din cauza creșterii costurilor la energia termică, la cele 90 de milioane pe care noi le alocăm, va trebuie să identificăm 53-55 de milioane suplimentar pentru că aceste 40% ca pondere în factură vor crește. Ei mai au glasă să vină…?

Arătați-mi un primar PAS care astăzi oferă 60% din buget pentru acoperirea necesităților la cei care primesc un venit de până la 3000 lei pe cap de familie. Sunt zeci de mii de familii în municipiul Chișinău, noi nu cerem frigiderul, televizorul, vaca, capra. Ei au spus că vor face asta… și asta nu au făcut… au făcut caraghios alt lucru. Legea prevede că aceste indemnizații vor fi achitate în baza ajutorului social ori trebuie să modifice ceea ce au votat ei, de altfel nu acum, încalcă legea și credeți-mă că în instanță finală numărul de beneficiari va scădea substanțial.

Cum este posibil să fii atât de populist, fix ca și cu apa, să dăm apă… stai un pic, da nu e cea mai bună dar din țară e cea mai bună calitate a apei în Chișinău. Voi ce ați furnizat în Taraclia, Vulcănești, Briceni și noi nu dăm la Chișinău?

Hai terminați cu populismul ăsta, apucați-vă de treabă că o să vă ia lumea la … i-am zis că dacă făceau proteste de genul acesta pe la Comrat sau Dondușeni, luau bătaie acolo, la propriu luau bătaie. Au zis că sunt oameni, au venit să protesteze deputați PAS și consilieri PAS. Așteptăm miniștrii PAS să protesteze și să ceară de la primărie. Știți de ce cer de la primărie? Pentru că ei sunt impotenți acolo la nivel central. Dați-ne diferența de la 60 la 40%, noi cu mare drag o să oferim cetățenilor.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*