Ion Ceban, atacă: Am impresia că s-au ascuns în tufari și așteaptă, spitalele sunt pline, nu e gaz și vom achita mai mult pentru gaz

Ion Ceban: În această dimineață am convocat ședința celor două comisii municipale, cea pentru Situații Excepționale și Comisia extraordinară de sănătate publică a municipiului Chișinău.

Actualmente există crize majore cu privire la situația COVID și aprovizionarea cu gaze și nu înțeleg, nu îmi dau seama de ce toată lumea competentă de la conducere care trebuie să dea niște răspunsuri clare, se fac morți în păpușoaie?

Am tot așteptat că poate vor prinde la curaj, se vor maturiza, vor ieși din zona de confort, de frică și de ezitare și vor spune lucrurilor pe nume. Credeam că vor ieși și își vor asuma lucruri importante și vitale pe fiecare subiect.

Am impresia că s-au ascuns în tufari și așteaptă că cumva vor trece aceste crize, sau cineva vor lua decizii în locul lor sau că oamenii nu vor observa că zilnic mor oameni de covid, spitalele sunt pline, că nu mai avem locuri și paturi, că nu e gaz și că am fost informați să economisim, că vom achita mai mult pentru gaz.

Ne tot poartă cu vorba, prin conferințe, cu declarații printre dinți că nici noi nu înțelegem, autoritățile, nu mai vorbesc de oamenii simpli. Pe rând vedem la TV cum ies și se perindează diverși experți să ne explice frumos ceva și să ne spele unii creierii, pe când vocea celor care au fost puși în frunte, tac.

Doamne ferește dacă anterior, cu un an în urmă nu se dădeau la zi datele statistice pe situația COVID. Acum un an, dacă deschidem paginile de Facebook la fiecare dintre cei care azi sunt la conducere, care criticau la maxim și erau mari specialiști acolo la scris, azi nu mai sunt așa vocali.

În practică, s-a dovedit cu totul invers.

  • Care sunt scenariile concrete la fiecare etapă?
  • Unde și cum sunt informați oamenii?
  • Care sunt statisticele și cu ce concret vin organele competente pentru a combate creșterea numărului de îmbolnăviri?
  • Ce concret faceți voi pentru ca oamenii să se vaccineze, am văzut doar persecuții împotriva profesorilor, medicilor?

Municipalitatea are sute de acțiuni de diverse tipuri pentru informare și combatere a virusului în această perioadă de pandemie.

Ce are ministerul și Guvernul?
Ce concret avem azi, care este rodul muncii voastre? Ați scăpat situația de sub control și nici măcar nu vă pasă la acele atenționări pe care vi le facem periodic.

Multiple scrisori transmise de către noi, am propus și un program concret de gestionare a situației. Nici măcar nu ați putut prelungi practicile bune, nu să veniți cu noi acțiuni, pe care le-ați tot promis oamenilor.


Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*