Ion Ceban: Dacă acești fraieri de la Guvernare vor să delapideze nu doar cu 12 milioane lei întreprinderea, nu vom avea altă soluție de cât să avem acest lucru.

Primarul general al Capitală iese din nou la rampă și acuză actuala guvernare că vrea să scurgă bani din bugetul municipal. Mai exact, edilul a declarat că se încearcă o „tentativă de falimentare a Întreprinderii municipale „Apă Canal Chișinău” prin solicitarea unei penalități de 12 milioane de lei”. Declarații au fost făcute în cadrul unei conferințe de presă transmise în direct pe RLIVE.MD.

Vreau să vorbesc public despre tentativa de atac raider a Guvernării asupra întreprinderilor Primăriei. Au schimonosit un plan întreg pentru a ataca instituțiile și a scurge bani din bugetul municipal. Stau și se gândesc cum să atace Primăria. Vreau să vorbesc despre stația de epurare care este în gestiunea instituției strategice „Apă-Canal”. La data de 17 august,de către Centrul de Sănătate Publică, au fost preluate probe din râul Bîc aproape de stația de epurare. La data de 26 august a venit o scrisoare despre faptul că a fost depistată Salmonella (gen de bacterie patogenă intestinală care cauzează unele boli infecțioase). La data de 8 septembrie, la sesizarea Centrului de Sănătate Publică au fost preluate probe de la stația de epurare”.

Ceban declară la aproximativ trei luni distanță a venit și vestea mult „coaptă” de la cei de la Guvernare.

„La data de 29 noiembrie, Apă-Canal a primit citație precum că a fost depistat depășit nivelul pentru azot, adică nu mai este vorba de salmonella. Pe data de 7 decembrie, reprezentanții întreprinderii au fost informați despre prejudiciul în sumă de 12 milioane de lei care trebuie achitate de către „Apă-Canal” Guvernului. Deși, începând cu venirea mea în funcție, despre toate aceste probleme cu stația de epurare s-a discutat. Ceea ce am făcut în sfârșit ca să nu miroase urât în Capitală: au fost efectuate controale și la agenții economici, preluate probe, unii chiar au fost deconectați de la servicii”.

Totodată, potrivit edilului, pentru a se trece la o altă etapă de reabilitare a stației de epurare, este nevoie de circa 250 de milioane de euro.

„Ceea ce vor astăzi cei de la Guvernare poate fi realizat doar în ultima fază de modernizare, ceea ce necesită mari investiții. Este o problemă națională și nu doar a municipalității. Ne-am adresat pentru eliminarea mirosului, dar nu avem încă succese. Începând cu ziua de astăzi debranșăm acei agenți economici care fac încălcări și normele sunt depășite, iar economia națională va fi dată peste cap. Acești fraieri de la Guvernare vor să delapideze întreprinderea. La nivel municipal vom crea o comisie internă pe acest caz pentru a-l studia, iar ulterior vom merge în instanță”.

Nu e de ajuns că nu au făcut nimic și și-au bătut joc de toți în ultimul hal. Astăzi se pune în dificultate și încearcă să fie luate de la municipalitatea peste 80 de milioane de lei. Sunt efectuate atacuri raider din partea Guvernării. Vreți să lăsați Chișinăul în borți, aveți agenți economici pe care vreți să nii băgați pe gât? Ăștia nu știu să facă, știu să distrugă doar. Acesta este un atac la adresa cetățenilor. Incompetenți la superlativ”.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*