Ion Chicu: PAS capturează instituțiile! Vor să-și subjuge procuratura pentru a scăpa de răspundere pentru corupția lor proprie din trecut și viitor

Ieri, PAS a votat unele acte legislative, care nu au nimic cu statul de drept, democrația și valorile europene. Și nici cu lupta cu corupția nu au nimic, bineînțeles. De fapt (și de jure), prin legea adoptată ieri, PAS-ul subordonează justiția unei formațiuni politice. Acoperindu-se cu „votul poporului”, acest partid politic a decis să încalce principiul separării puterilor în stat și să captureze instituțiile, care conform Constituției nu pot fi în subordinea politicului. A scris pe pagina sa de facebook, fostul prim-ministru, Ion Chicu.

Da, se acoperă cu „lupta cu corupția”, dar judecând după ce personaje au început să numească în funcții-cheie, dar și după rolul lor în furtul „miliardului” și alte jafuri, sunt convins că vor să-și subjuge procuratura pentru a scăpa de răspundere pentru corupția lor proprie din trecut și viitor.

Mă adresez Ambasadorilor statelor membre ale Uniunii Europene, inclusiv Dlui Peter Michalko, să ia atitudine față de aceste derapaje antidemocratice grave. Noi nu mai vrem ca lupta geopolitică cu Rusia să se dea cu prețul statalității, bunăstării și libertății moldovenilor! Nu vrem ca acoperindu-se cu lozinci frumoase, cu loialitatea lor falsă față de Occident, partidul pretins pro-european să reia jefuirea statului, cum au făcut-o fiind la conducere prin 2013-2014. Contăm mult pe suportul Dumneavoastră!

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*