Ion Sturza: Putin aseară a declarat război Republicii Moldova, urmează teritoriile Finlandei, Poloniei, Estoniei, Lituaniei, Letoniei, Ucrainei, Georgiei, Armeniei, Azerbaidjanului, Kazahstanului, Turkmeniei, Tadjikistanului

Fostul prim-ministru, Ion Sturza a declarat că următoare teritorii care vor fi ocupate sunt cele care au mai fost sub ciubotă rusă în perioadă sovietică. Aseară Putin a amenințat toate statele din fosta URSS, începând cu Ucraina, apoi urmând Republica Moldova.

Ion Sturza: Să ne fie foarte clar, dincolo de retorica belicoasă și „argumentele istorice” aiuristice, Putin aseară a declarat război Republicii Moldova, revendicându-i teritoriile, iar de rând cu ea și Finlandei, Poloniei, Estoniei, Lituaniei, Letoniei, Ucrainei, Georgiei, Armeniei, Azerbaidjanului, Kazahstanului, Turkmeniei, Tadjikistanului. El deplânge tot ceea ce crede ca a fost „lume prostească„ („похабный мир”), denunță dreptul națiunilor la autodeterminare și revendica TOATE teritoriile care au fost cândva un cadrul Imperiului Rus!

Prima lui țintă este Ucraina, pe care el o detestă, considerând-o nestat, iar pe ucraineni – neoameni. După, doar Dumnezeu știe.
Acest собиратель „русских земель” a reușit să contrapună într-o perioadă foarte scurtă țara sa întregii lumi, transformându-i pe rușii din țară, dar și toată lumea în paria, hoți la drumul mare, oameni barbari, întorcându-i în Evul Mediu. Evident, nu are nici o șansă! Dar până când rușii, nu Putin, vor conștientiza acest lucru poate să fie foarte târziu.

Șansa noastră este că acum un an am scăpat de Dodon & Co, agenți cu acte în regulă ai Rusiei.

Da, mai e nevoie de timp și efort pentru a ne lăsa de-alde „satana” pe deplin. Dar trebuie să o facem. Altfel, de ce mai trăim pe acest pământ, ca să fim robii cuiva?Vin vremuri tulburi, foarte tulburi. Trebuie să fim uniți și lucizi. Alături de lumea civilizată.

Vladimir și-a exprimat furios tezele despre destrămarea URSS și refacerea ei sub statul rus.
După aceea, am mers pe ideea bătută deja de satisfacere a nevoilor naționaliste.
În 1989 a fost semnat documentul fatal. Citez: țările din uniune au toate drepturile care reies din statutul lor suveran.

Fiecare republică și uniune are cetățenia sa și drepturi care se răsfrânge asupra tuturor cetățenilor ei.
Acum întrebarea e de ce în acele vremuri tulburi a fost nevoie să tulburi și mai mult. Soarta URSS a fost decisă cu doi ani înainte.
Destrămarea Rusiei istorice, sub numele de URSS, este pe conștiința lor.


Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*