Ion Sturza: Putin aseară a declarat război Republicii Moldova, urmează teritoriile Finlandei, Poloniei, Estoniei, Lituaniei, Letoniei, Ucrainei, Georgiei, Armeniei, Azerbaidjanului, Kazahstanului, Turkmeniei, Tadjikistanului

Fostul prim-ministru, Ion Sturza a declarat că următoare teritorii care vor fi ocupate sunt cele care au mai fost sub ciubotă rusă în perioadă sovietică. Aseară Putin a amenințat toate statele din fosta URSS, începând cu Ucraina, apoi urmând Republica Moldova.

Ion Sturza: Să ne fie foarte clar, dincolo de retorica belicoasă și „argumentele istorice” aiuristice, Putin aseară a declarat război Republicii Moldova, revendicându-i teritoriile, iar de rând cu ea și Finlandei, Poloniei, Estoniei, Lituaniei, Letoniei, Ucrainei, Georgiei, Armeniei, Azerbaidjanului, Kazahstanului, Turkmeniei, Tadjikistanului. El deplânge tot ceea ce crede ca a fost „lume prostească„ („похабный мир”), denunță dreptul națiunilor la autodeterminare și revendica TOATE teritoriile care au fost cândva un cadrul Imperiului Rus!

Prima lui țintă este Ucraina, pe care el o detestă, considerând-o nestat, iar pe ucraineni – neoameni. După, doar Dumnezeu știe.
Acest собиратель „русских земель” a reușit să contrapună într-o perioadă foarte scurtă țara sa întregii lumi, transformându-i pe rușii din țară, dar și toată lumea în paria, hoți la drumul mare, oameni barbari, întorcându-i în Evul Mediu. Evident, nu are nici o șansă! Dar până când rușii, nu Putin, vor conștientiza acest lucru poate să fie foarte târziu.

Șansa noastră este că acum un an am scăpat de Dodon & Co, agenți cu acte în regulă ai Rusiei.

Da, mai e nevoie de timp și efort pentru a ne lăsa de-alde „satana” pe deplin. Dar trebuie să o facem. Altfel, de ce mai trăim pe acest pământ, ca să fim robii cuiva?Vin vremuri tulburi, foarte tulburi. Trebuie să fim uniți și lucizi. Alături de lumea civilizată.

Vladimir și-a exprimat furios tezele despre destrămarea URSS și refacerea ei sub statul rus.
După aceea, am mers pe ideea bătută deja de satisfacere a nevoilor naționaliste.
În 1989 a fost semnat documentul fatal. Citez: țările din uniune au toate drepturile care reies din statutul lor suveran.

Fiecare republică și uniune are cetățenia sa și drepturi care se răsfrânge asupra tuturor cetățenilor ei.
Acum întrebarea e de ce în acele vremuri tulburi a fost nevoie să tulburi și mai mult. Soarta URSS a fost decisă cu doi ani înainte.
Destrămarea Rusiei istorice, sub numele de URSS, este pe conștiința lor.


Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*