Ion Sturza! Stoianoglo va pleca din funcție demis ori de bună voie, nu există alte variante. Așa își dorește Guvernarea, este o decizie asumată, luată, curajoasă și cred că a justificat.

Confruntarea dintre Guvernare și Procurorul General se va finaliza cu plecarea domnului Stoianoglo din funcție, ori demis, ori de bună voie, nu există alte variante. A declarat fostul premier, actual om de afaceri în România, Ion Sturza, la Radio Europa Liberă Moldova.

Ion Sturza: În primul rând pentru că așa își dorește Guvernarea, este o decizie asumată, luată, curajoasă și cred că a justificat.

Domnul Stoianoglo a câștigat un concurs organizat de Maia Sandu și Echipa sa, pe bune. Cu o componentă internațională, într-o competiție cu alți zece sau 9 candidați. Eu nu am dubii că este un om integru și că de fapt și-a dorit să-și facă treaba bine, numai că sistemul la învins. Capacitățile sale profesionale și de om de stat nu au fost suficient de bine consolidate ca să își ducă misiunea până la capăt.

Noi trebuie să acceptăm că în procuratură sau făcut unele schimbări. Au fost schimbați o parte din procurori, unii extrem de dubioși care astăzi se dau cu părerile prin studiourile de televiziune, acestea sunt lucrurile care sau schimbat pozitiv.

El nu respectă legea, dacă ar fi respectat-o el ar fi intervenit și în cazurile de corupție politică și nu ne spunea nouă că renumitul episod cu sacoșa ( Culiocul ) sau cu banii din Bahamas nu există infracțiune. Eu i-am explicat cu o anumită ocazie care sunt elementele de infracțiune și el nu a avut ce să-mi parieze mie. Măcar din simplu motiv că originea banilor sunt de la niște persoane care au niște interese economice în Republica Moldova.

El nu a vrut deliberat să intervină, când vorbim de persoanele cu influență politică și cred asta a fost mare greșeală a dumnealui.

Pune un Like / Distribuie Știrea

Scrie un comentariu

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*