Iurie Cojocaru: Gheorghe Gonța, alegerile în diaspora nu au fost fraudate! Nu amestecați diaspora în jocurile politice, a făcut-o Dodon și s-a ars

Iurie Cojocaru: Gheorghe Gonța, alegerile în diaspora nu au fost fraudate! Nu amestecați diaspora în jocurile politice, a făcut-o Dodon și s-a ars

Iurie Cojocarul, administratorul celui mai mare grup de facebook a moldovenilor din Marea Britanie (Moldoveni în UK) a venit cu o replică pe pagina personală de pe aceeași rețea socială către Gheorghe Gonța după ce a afirmat că ”nu exclud că aceste alegeri din afara țării au fost fraudate, la maxim pentru că s-a votat cu o sută de mii de voturi mai mult de cât la ultimele alegeri prezidențiale” citat încheiat, citești declarațiile aici.

Cojocaru explică de ce s-a reușit să se voteze masiv la ultimele alegeri prezidențiale, pentru a procesa mai rapid datele personale ale persoanele care au venit să-și exprime dreptul de vot s-a folosit scanere acestea jutând la introducerea automată a datelor personale în sistemul CEC.

Iurie Cojocaru: Gheorghe Gonța, alegerile în diaspora nu au fost fraudate!

1) Dansurile în diaspora sunt momente spontane de bucurie prezente la toate alegerile. Sunt momente obișnuite pentru noi, și le veți găsi și la diaspora de peste Prut. Ziua alegerilor peste hotare este o sărbătoare și poate singura zi în care cei din străinătate se pot întâlni în număr atât de mare. Dansuri au fost și la alegerile din 2010, 2014, 2016, 2019, 2020, 2021. Noi nu am avut cum să știm din timp cine va câștiga – este o declarație falsă, aceste întrebări trebuie adresate CEC-ului.

2) Rânduri nu au fost în diaspora de data aceasta pentru că alegerile au fost organizate exemplar, deoarece:

a) Au fost deschise mai multe secții de votare. Acele peste 100 de secții noi au fost deschise anume în orașele unde la ultimele alegeri au fost cozile cele mai mari. Acest lucru a permis eliminarea posibilității de formare a rândurilor lungi în jurul secțiilor de votare.

b) Tot în aceste orașe din străinătate unde a fost aglomerație al ultimele alegeri, secțiile de votare au avut personal (membri BESV) mai mare. Dacă în țară numărul de membri variază în medie între 5 – 7 membri. În străinătate în turul II acest număr a ajuns la 13 membri și uneori chiar mai mare. Deci dublu.

c) În străinătate, iarăși trebuie să amintesc în orașele cu diaspora mare, au fost SCANERE. Deci datele personale au fost introduse în sistem automat, nu manual. Acest lucru a permis procesarea datelor mai rapidă.

d) Plus, am avut urne de vot mai multe, secții de vot mai mari etc.

Domul Alexandru Tanase și poate Veaceslav Platon, care au votat la secția noastră din Stratford (Londra), pot confirma aceste informații.

3) Petru noi parcursul european este important, iar pe buletinele de vot nu am avut altă opțiune europeană. ”Cumătrul” lui Dodon nu putea fi o alternativă serioasă pentru noi în politica moldovenească.

PS: Nu amestecați diaspora în jocurile politice, a făcut-o Dodon și s-a ars.

Partajează acest conținut: