Iurie Reniță: Dodon va trebui să dea explicații de ce Cornel Furculiță trebuia să dea salariile din kuliok și umilirea cetățenilor la Moscova

În totală disperare că nu mai sunt la putere, agenții Federației Ruse și conservele rusești de la Chișinău umblă (pentru a mia oară!) pe la Moscova să demonstreze că ei sunt cei mai preocupați de gazele „poporului moldovenesc”, de statalitatea și „politica externă echilibrată” a acestuia.

Îngenuncherea Republicii Moldova și umilirea cetățenilor noștri în fața Moscovei este adevăratul scop al așa-numitelor vizite oficiale ale conducerii PSRM pe la ușile unor demnitari ruși. Kuliokarul Dodon face declarații politice, de parcă el ar fi în continuare șeful statului. Numai cât face banala și uscata frază din declarațiile acestuia: „Părțile au discutat despre colaborarea între țările noastre”.

Nu pe la Moscova ar trebui să meargă Dodon și toată gașca lui socialistă (echilibrata Zinaida Greceanâi, junele kominternist Vladik Bătrâncea, expertul CSI-ist și nord-korean în terenuri de construcție Grigore Novac, experta de talie internațională în ale mass-media Adela Răileanu, integratoarea în uniunea euro-asiatică Olga Cebotari și bahamistul electoral Maxim Lebedinschi), ci, mai degrabă, pe la procuratură.

„Șahmatistul” Dodon va trebui să dea explicații de ce Cornel Furculiță trebuia să dea salariile din kuliok doar în zilele de luni, de ce el n-a mai fost interogat de către procuratura anticorupție în dosarul „Kuliok”, de ce subalternii săi, deputații Cornel Furculiță, Vasile Bolea, Petru Burduja și Vladimir Odnostalco nu au mai fost trași la răspundere în cazul spălării de bani rusești prin Bahamas, de ce nu a fost intentat un dosar penal pentru trădare de patrie – vă mai amintiți cum Dodon trimitea „Note Informative” lui Putin, cum federaliza Republica Moldova la indicația lui Kozak, cum era într-o „operațiune specială” a serviciilor secrete rusești etc.


Procuratura generală și structurile ei specializate ar trebui mult mai activ să clarifice aspectele menționate mai sus, dincolo de investigarea lui Alexandr Stoianoglo, care l-a protejat în ultimii 2 ani pe Dodon și pe corupții de la PSRM ca aceștia să nu ajungă pe banca acuzaților. 

Sursa FB: Iurie Reniță

(Pune Like și Distribuie Știrea)

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*