Jürgen Stock i-a promis Maiei Sandu: INTERPOL va oferi asistență în combaterea crimei organizate, în special a criminalității financiare, a recuperării activelor și a corupției

Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu a avut o discuție de lucru cu secretarul Interpol Jürgen Stock, în cadrul întrevederii au fost punctate mai multe subiecte cu care se confruntă statul nostru. Jürgen Stock a promis că v-a oferi asistență în combaterea crimei organizate, financiare, vor fi efectuate acțiuni de recuperare a activelor a celor care au încălcat legea în Moldova și au ascuns bunurile materiale și financiare peste hotare, inclusiv miliardul furat în 2014.

Jürgen Stock: Încântat să mă întâlnesc cu președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, la @MunSecConf. Am discutat despre modul în care INTERPOL poate oferi asistență în combaterea crimei organizate, în special a criminalității financiare, a recuperării activelor și a corupției. #MSC2022

Maia Sandu: Am avut o discuție bună cu Jurgen Stock astăzi. Am discutat despre cum să ne promovăm cooperarea în domeniul criminalității cibernetice, al infracțiunilor financiare și al luptei noastre împotriva corupției. Am convenit, de asemenea, să ne consolidăm parteneriatul strategic.

Corupția și guvernarea proastă conduc la emigrare și amenință securitatea. Prioritatea noastră este să îmbunătățim guvernanța care va conduce la o mai bună securitate și va încuraja diaspora noastră să aibă din nou încredere în stat. A precizat Maia Sandu.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*