La noapte se schimbă ora. Cum ne afectează sănătatea trecerea la ora de vară. Uniunea Europeană vrea să renunțe la ora…

Republica Moldova va trece în această noapte la ora de vară. Scopul trecerii al ora de vară este pentru a economisi energia electrică și a profita de lumina soarelui.
În noaptea de 27 spre 28 martie 2021, la ora 3:00 acele ceasornicului se vor schimba cu oră mai devreme, adică ora 4:00. La majoritatea telefoanelor ora se va schimba automat, dacă este activată ora locală.

Republica Moldova a aplicat trecerea la ora de vară pentru prima dată în 1932 până în 1939 când era parte a României Mari. Schimbarea orei avea loc în prima duminică din aprilie, ora 00.00, şi prima duminică din octombrie, ora 01.00

Trecerea la ora de vară sau de iarnă provocă probleme de sănătate pentru persoanele cu probleme fizice, afecțiuni psihologice. Aproximativ 20% din populația globului suferă din cauza aceste schimbări, printre cei mai afectați fiind copii, persoanele în vârstă și persoanele ce suferă de boli cronice.

În Uniunea Europeană a fost efectuat un sondaj în care au fost primite 4,6 milioane de răspunsuri, 84% dintre participanți la sondaj sunt pentru a renunța la schimbarea orei de două ori pe an. La moment există un proiect de lege care urmează a fi votat de Consiliul Uniunii Europene pentru a renunța la trecerea orei de vară începând cu 2022.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*