Live Text: Ziua 3. Zelensky este în Kiev, un bebeluș s-a născut în stația de Metrou. 3500 militari ruși au fost uciși de forțele militare ucrainene

Astăzi 26 februarie, 2022, este a treia zi de război în Ucriana, conflictul armat a fost provocat de Federația Rusia și continuă până în acest moment. În cea de a treia zi datele arată circa 3500 de soldați ruși au fost uciși de către forțele armate ucrainene, informația a fost confirmată doar de autoritățile țării vecini. Un bloc de locuit a fost atacat cu o rachetă, ca urmare sunt mai multe persoane rănite, inclusiv copii. Un copil a fost născut într-o stație de metrou, mama s-a ascuns din cauza bombardamentelor.

Mai mulți militari trimiși de Federația Rusă pentru a ataca Ucraina, au fost prinși și luați prizonieri de către militarii ucraineni. Au fost doborâte mai multe tancuri, avioane și tehnică militară rusă dar și ucraineană.

Franța, Țările de Jos, Suedia vor trimite armament pentru a susține Ucraina, Rusia este supusă sancțiunilor economice. Mai jos vă prezentăm în timp real evenimentele, se vor actualiza în fiecare oră.

Conde.md vă prezintă informația echidistant și verificată din surse guvernamentale și media. Vă îndeamnă la calm, fără panică, nu incitați la ură și război. Verificați orice informație pe mai multe site-uri online și de la autorități. Pace contează!

Cehia trimite Ucrainei arme și muniții de 7,6 milioane de euro

ACTUALIZARE 26 FEBRUARIE 13:39 Guvernul ceh a aprobat sâmbătă trimiterea de arme şi muniţii în valoare de 188 de milioane de coroane ceheşti (peste 7,6 milioane de euro), pentru a ajuta Ucraina să se apere împotriva atacului rus, a anunţat Ministerul Apărării al Republicii Cehe, informează Reuters.

Transportul, care include mitraliere, puşti de asalt şi alte arme uşoare, va fi livrat de partea cehă într-o locaţie decisă de Ucraina, a precizat ministerul ceh.

Franța a confiscat o navă de marfă rusească în Canal

ACTUALIZARE, 26 FEBRUARIE, 13:30 Marina franceză a interceptat o navă de marfă pe Canalul Angliei cu destinația orașului rusesc Sankt Petersburg, a aflat BBC.

Oficialii francezi au declarat pentru BBC că nava a fost interceptată în conformitate cu noile sancțiuni ale Uniunii Europene și spun că a fost redirecționată către portul din nordul Boulogne-Sur-Mer.

„O navă de marfă din Rusia, lungă de 127 de metri, numită „Liderul Baltic”, care transporta mașini, a fost interceptată peste noapte de marina franceză în Canal și escortată în portul Boulogne-Sur-Mer din nordul Franței”, a spus oficialul.

ACTUALIZARE, 26 FEBRUARIE, 13:00 Conform datelor operaționale, avem 198 de morți la mâna prafului de pușcă, dintre care 3 copii, 1115 răniți, dintre care 33 copii. A scris ministrul sănătății ucrainean Viktor Liashko.

ACTUALIZARE, 26 FEBRUARIE, 12:40 Ne-am ridicat și am luptat cu succes cu atacurile inamicului. Luptele continuă. În multe orașe și zone ale statului nostru. Dar știm că protejăm, – țara, pământul, viitorul copiilor. Kievul și orașele cheie din jurul capitalei sunt controlate de armata noastră. Ocupanții au vrut să blocheze centrul statului nostru și să pună aici marionetok-ul lor, ca în Donețk. Le-am rupt ideea.

Primarul spune că atacul rusesc a fost respins la Livov

ACTUALIZARE, 26 FEBRUARIE, 12:20 Primarul orașului de vest Lviv, în apropiere de granița cu Polonia, spune că forțele ucrainene au respins un atac rusesc asupra orașului.

Andrei Sadovyi a scris pe aplicația de mesagerie Telegram că Rusia a debarcat aproximativ 60 de militari și trei elicoptere în Brody, un oraș mic la aproximativ 56 de mile de al șaptelea centru urban al Ucrainei.

„Forțele armate resping ocupantul! Ținem situația sub control”, a adăugat el.

Până acum, cea mai mare parte a luptei s-a concentrat în estul, nordul și sudul Ucrainei.

ACTUALIZARE, 26 FEBRUARIE, 12:10  O coloană de circa 100 de blindate rusești avansează spre Kiev din regiunea Vişgorod, situată la nord de capitala Ucrainei, transmite EFE.

UACTUALIZARE, 26 FEBRUARIE, 11:46: Țările de Jos vor livra Ucrainei cât mai curând posibil 200 de rachete antiaeriene Stinger, a anunțat sâmbătă guvernul neerlandez. Decizia vine după cereri suplimentare din partea Ucrainei pentru echipamente militar

ACTUALIZARE, 26 FEBRUARIE, 11.16: Roskomnadzor solicită presei ruse să șteargă informațiile care spun că în Ucraina are loc o invazie și un război

ACTUALIZARE, 26 FEBRUARIE, 9:04 Unitate de apărare aeriană ucraineană distrusă în drum spre Kiev

Mai multe detalii acum despre convoiul militar ucrainean distrus pe care corespondentul nostru Orla Guerin tocmai l-a văzut la aproximativ o oră de la Kiev.

Unitatea de rachete sol-aer, care a fost distrusă aseară într-o lovitură cu rachete rusești, pare să fie un sistem similar cu cel desfășurat de Kiev în Donbas luna trecută.

Arată similar cu un Buk construit în Rusia, un sistem de rachete cu rază medie de acțiune capabil să doboare avioane, rachete de croazieră și UAV-uri.

Convoiul a fost probabil lovit în timp ce se îndrepta spre Kiev pentru a ajuta la consolidarea apărării antiaeriene a capitalei.

Forțele militare ucraineni au prins militari ruși care au atacat Rusia

Forțele terestre ale Forțelor Armate ale Ucrainei

Ocupanții nu au suficiente forțe militare, ei atașează poliția. Bucurați-vă de ofițer SWAT de poliție (SOBR).
Spoiler: Asigurați-vă că vizionați ambele videoclipuri

Informații de la Brody.
Forța de aterizare din Moscova a aterizat lângă unitatea de elicoptere din Brody. Și a fost împușcată acolo.
Unii au supraviețuit – au fugit în pădure, ucrainenii deja îi caută.

Un bloc de locuit din Kiev a fost atacat de o rachetă, la moment nu se cunoaște care a fost destinația rachetei.

Autoritățile armene au raportat că au primit o cerere din partea Federației Ruse de a sprijini ostilitățile din Ucraina, totuși, în curând au apărut rapoarte în presă că Armenia nu a luat încă o decizie, spre deosebire de Kazahstan, care și-a anunțat aproape imediat refuzul de a apela. asupra Federației Ruse.

Cu toate acestea, există un prim precedent – un soldat al forțelor armate armene a fost capturat la Harkov.

Locuitorii orașului Kiev au aruncat cu Koctailuri Molotov în Tancurile rusești

ACTUALIZARE, 26 FEBRUARIE, 11:00 Zeci de răniți la Kiev

Primarul orașului, Vitali Klitschko, spune că 35 de persoane au fost rănite în luptele de peste noapte la Kiev.

Ei au inclus doi copii, a spus el.

Nu este clar încă dacă se referea doar la civili.

El a adăugat că în prezent nu există o prezență militară rusă majoră la Kiev, dar a spus că grupurile de sabotori ruși sunt active.

Incendii peste noapte pe autostrada Kiev – video

O secțiune a autostrăzii Prospekt Peremohy din apropierea centrului Kievului s-a transformat aseară într-o zonă de război, cu un videoclip care arată incendii aprinse de-a lungul drumului cheie care merge de la est-vest din centrul orașului.

Potrivit rapoartelor presei, filmarea a fost înregistrată lângă stația de metrou Beresteiska a capitalei, la doar 4 km (2,5 mile) de clădirea care găzduiește Ministerul Apărării al Ucrainei.

Franța trimite arme în Ucraina

Armele și echipamentele sunt pe drum din Franța către Ucraina, deoarece Occidentul furnizează ajutor Ucrainei în lupta lor cu trupele rusești în avans.

Președintele Zelensky a postat pe Twitter că a vorbit cu președintele Franței Macron sâmbătă dimineața devreme, când „a început o nouă zi pe frontul diplomatic”.

„Coaliția anti-război funcționează!” Domnul Zelensky a postat pe Twitter.

Sâmbătă, dl Macron a postat un videoclip în care declară: „Războiul va dura – trebuie să ne pregătim pentru el!”

Pagube aduse blocului de apartamente din Kiev

ACTUALIZARE, 26 FEBRUARIE, 9:00 Pe măsură ce Ucraina se trezește, pe rețelele de socializare a circulat o imagine neverificată care pare să arate un bloc de apartamente parțial distrus din Kiev.

Există rapoarte neconfirmate că clădirea, aparent situată în apropierea aeroportului Zhuliany al capitalei, a fost lovită de o rachetă.

Reuters raportează, de asemenea, o lovitură cu rachete care vizează zona din apropierea aeroportului din Kiev, potrivit unui martor local. În prezent, nu este clar dacă rapoartele sunt legate, dar vă vom actualiza când vom afla mai multe despre acest lucru.

Ministerul rus al Apărării susține capturarea orașului Melitopol

Trupele ruse au capturat orașul Melitopol din regiunea de sud a Ucrainei Zaporizhzhya, spun instituțiile de știri ruse Interfax și Sputnik, citând ministerul apărării al țării.

Melitopol este un oraș de dimensiuni medii în apropiere de portul cheie ucrainean Mariupol.

Zelensky postează un videoclip, neagă că a cerut să se predea

ACTUALIZARE, 26 FEBRUARIE, 8:20 Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a postat pe Twitter un videoclip auto-înregistrat în care se plimbă pe străzile Kievului, într-un efort aparent de a combate zvonurile potrivit cărora ar fi cerut armatei să se predea trupelor ruse.

„Există o mulțime de informații false online, că fac apel la armata noastră să depună armele și că există evacuare”, a spus el pe fundalul Casei Gorodetsky din Kiev.

„Sunt aici. Nu ne vom depune armele. Ne vom apăra statul.”

Ucraina spune că 3.500 de soldați ruși au fost uciși până acum

ACTUALIZARE, 26 FEBRUARIE, 7:20 Armata ucraineană a publicat ceea ce susțin că este o erupție a pierderilor Rusiei.

Potrivit unei postări de pe pagina sa de Facebook, peste 3.500 de soldați ruși implicați în invazie au fost uciși și aproape 200 de prizonieri.

Ei adaugă că Rusia a pierdut până acum 14 avioane, opt elicoptere și 102 tancuri. BBC nu poate verifica în mod independent niciuna dintre aceste afirmații.

Rusia nu a recunoscut până acum nicio victimă.Instrumente de distribuire a articolelor

Președintele Ucrainei a respins oferta SUA de a evacua: rapoarte

ACTUALIZARE, 26 FEBRUARIE, 7:20 Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a refuzat o ofertă a Washingtonului de a-l ajuta să-l evacueze din Ucraina, spun instituțiile de presă americane.

Dl Zelensky a spus că „lupta este aici. Am nevoie de muniție, nu de o plimbare”, a raportat Associated Press, citând un oficial înalt de informații care cunoaște direct conversația.

Casa Albă vrea 6,4 miliarde de dolari pentru a ajuta Ucraina

ACTUALIZARE, 26 FEBRUARIE, 3:30 Administrația Biden a cerut vineri Congresului să aprobe ajutor de 6,4 miliarde de dolari (4,8 miliarde de lire sterline) pentru Ucraina.

Potrivit oficialilor americani, cererea include 2,9 miliarde de dolari în asistență umanitară, economică și de securitate pentru Ucraina și vecinii săi.

Banii ar urma să fie eliberați în regim de urgență prin intermediul Departamentului de Stat al SUA și al Agenției SUA pentru Dezvoltare Internațională (USAID), o agenție federală.

Cererea de finanțare solicită, de asemenea, 3,5 miliarde de dolari pentru a ajuta Departamentul Apărării al SUA să răspundă la criză.

ONU prezice un exod de până la 5 milioane de refugiați

ACTUALIZARE, 26 FEBRUARIE, 2:25 Peste 1.000 de ucraineni au sosit cu trenul în sud-estul PolonieiLegendă imagine: Peste 1.000 de ucraineni au sosit cu trenul în sud-estul Poloniei

Agențiile de ajutor ale ONU estimează că până la cinci milioane de ucraineni ar putea fugi în țările învecinate.

Cel puțin 100.000 de persoane au fost deja strămutate de invazia rusă, spune agenția ONU pentru refugiați. Aproximativ jumătate dintre ei au plecat în ultimele 48 de ore.

Polonia, Moldova, România, Ungaria și Slovacia au raportat că ucrainenii le-au trecut granițele.

Autoritățile poloneze spun că 35.000 de persoane au intrat în Polonia de joi, deoarece s-au format cozi lungi în apropierea punctelor de trecere a frontierei.

Polonia a spus că este dispusă să primească până la un milion de refugiați ucraineni. ONU a avertizat că de aproape trei ori acest număr ar putea fi îndreptat doar către Polonia în zilele următoare.

Ucraina spune că a doborât un mare avion rusesc

ACTUALIZARE, 26 FEBRUARIE, 1:51 Ucraina a doborât un avion rusesc Ilyushin Il-76 cu parașutiști la bord, potrivit comandantului șef al forțelor armate ucrainene.

BBC nu poate verifica independent afirmația. Il-76 este un avion multifuncțional mare cu patru motoare.

O declarație postată pe Facebook a spus că forțele de apărare aeriană ucrainene au doborât avionul în apropiere de Vasylkiv, aproape de Kiev.

Declarația a numit-o răzbunare pentru când un avion cu parașutiști ucraineni a fost doborât pe aeroportul Lugansk în 2014.

Bebeluş născut în metroul Kiev

ACTUALIZARE, 26 FEBRUARIE, 1:35 Pe fondul atacurilor aeriene asupra Kievului, locuitorii s-au adăpostit în stațiile de metrou subterane ale orașului.

Trenurile au rămas deschise și la peroanele lor pentru a găzdui oamenii. Au folosit aplicația Telegram pentru a comunica cu lumea exterioară.

Acum câteva ore, un grup deschis de pe Telegram a raportat că o femeie și-a născut copilul în metrou.

ACTUALIZARE, 26 FEBRUARIE, 01:34 Rusia și-a folosit dreptul de veto pentru a bloca o rezoluție ONU pentru condamnarea invaziei în Ucraina. Unsprezece membri au votat în favoarea rezoluției. India, China și Emiratele Arabe Unite s-au abținut, scrie BBC.

ACTUALIZARE, 26 FEBRUARIE, 01:03 Franța susține excluderea Rusiei din sistemul SWIFT și impunerea de sancțiuni lui Putin. Anunțul a fost făcut acum câteva minute de către președintele Ucrainei, Volodimir Zelensky.

„Tocmai l-am sunat pe Emmanuel Macron. Trebuie să spun că este un adevărat prieten al Ucrainei. Franța este alături de noi în cele mai grele momente. Au fost susținute deconectarea Rusiei de la SWIFT și introducerea de sancțiuni personale împotriva lui Putin și furnizarea de arme de apărare. Mulțumesc Franței”, a spus Zelensky într-o postare pe pagina sa de Twitter.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*