LOCKDOWN! Amenzi usturătoare și instituirea Stării de Urgență ar putea fi instituită curând în Republia Moldova, a declarat prim-ministru interimar Aureliu Ciocoi

Prim-ministrul interimar Aureliu Ciocoi a declarat că se poate institui un nou lockdown în Republica Moldova, inclusiv înăsprirea dur controlul la respectarea normelor sanitare actuale și aplicarea amenzilor usturătoare.


Lockdown, da. În situația în care suntem astăzi, ați văzut și Dvs., avem 1.800 de cazuri noi de infectare pentru 4 martie, crește numărul… a declarat prim-ministrul interimar Aureliu Ciocoi într-un interviu pentru Europa Liberă.

„Și vedeți, numărul de infectări crește și, din păcate, tulpina cu care ne confruntăm deja în Republica Moldova este una foarte agresivă, care necesită și acțiuni radicale.

Mergând acum spre studioul Dvs., chiar am urmărit foarte atent ce se întâmplă pe străzile Chișinăului. Evident că nimeni nu poartă mască, în anumite localuri lumea se distrează uitând cu desăvârșire că pandemia ar putea intra în localurile respective sau lumea consideră că restaurantele, barurile și cluburile sunt scutite de efectele pandemiei, ceea ce este o abordare absolut greșită.

Noi ne-am relaxat și relaxarea aceasta se răsfrânge în numărul foarte mare de infectări pe care le înregistrăm zilnic.

Prin urmare, avem două opțiuni: sau înăsprim dur de tot controlul referitor la respectarea normelor sanitare deja existente, sau mergem la măsuri mult mai restrictive, inclusiv de ordin punitiv.”

Întrebat de moderatoarea emisiunei dacă se pot aplica amenzi usturătoare, priministrul a oferit următorul răspuns:

Aureliu Ciocoi: Exact! Cel mai bun dicționar al disciplinei este amenda.”

Fiind întrebat dacă se va vaccina, prim-ministrul a răspuns: Cred că da, dar nu la etapa actuală … după vaccinarea a medicilor din prima linie, no contează proviniența vaccinului.

Vaccinul Sputnik va fi disponibil pentru vaccinarea contra cost la ageții privați.

Conde.md aduce la cunoștință că a început vaccinarea anti Covid-19 a medicilor din prima linie cu vaccinul AstraZeneca, donat de România.

Primul caz de infecție cu noul coronavirus a fost confirmat pe 7 martie 2020 la o femeie de 48 de ani revenită din Italia. La 18 martie 2020 a fost înregistrat primul deces al unei persoane infectate cu noul coronavirus.

Pe 13 martie 2020 în Republica Moldova a fost instituit cod roșu de alertă privind infecția cu COVID-19. Ca măsuri de prevenție, Guvernul Republicii Moldova a sistat procesul educațional în grădinițe, școli, colegii, școli profesionale și universități, a anulat mai multe rute aeriene și a suspendat slujbele divine pentru toate cultele

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*