Lukashenka a închis frontiera Belarus cu Ucraina, acuzând că o cantitate imensă de arme vine din Ucraina

„O cantitate imensă de arme vine din Ucraina în Belarus. Prin urmare, am instruit trupele de frontieră să închidă complet granița cu Ucraina „, a spus el la o întâlnire în cinstea Zilei Independenței din Belarus.

Lukashenka a mai spus că în Belarus au fost deschise „celulele teroriste„ adormite ”create, așa-numitele unități de autoapărare, al căror scop este„ o schimbare violentă de putere în ziua X ”. Potrivit acestuia, Germania, Ucraina, SUA, Polonia și Lituania sunt implicate în acest sens. 

În această privință, el a spus că „pe linia contraspionajului, nu vom mai face pretenții la unii Heiko Maas, ministrul german de externe, ci la însuși cancelarul și la o parte din conducerea germană”. 

În septembrie 2020, în timpul protestelor din țară, Lukashenka a anunțat că Belarusul închidea granița cu Lituania și Polonia, precum și „pentru a consolida granița de stat, spre cel mai mare regret, cu Ucraina noastră frățească”. De asemenea, s-a adresat popoarelor din Lituania, Polonia și Ucraina printr-un apel de „oprire a politicienilor” și „să nu lase războiul să izbucnească”.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*