MAEIE: Trei cetățeni moldoveni reținuți în urma atacului terorist de la Istanbul

Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene s-a autosesizat imediat în urma informațiilor apărute în mass-media referitoare la reținerea a trei cetățeni de naționalitate moldoveni. Autoritățile din Bulgaria îi suspectă pe aceștia că ar fi luat parte la organizarea atentatului terorist din Turcia.

MAEIE a întreprins în regim de urgență, prin intermediul Ambasadei noastre la Sofia, demersuri pe lângă autoritățile bulgare pentru a obține informații suplimentare cu privire la cazul dat.

Astfel, se confirmă că cele 3 persoane reținute sunt cetățeni ai Republicii Moldova. MAEIE menționează că reprezentanții misiunii diplomatice vor monitoriza cu atenție evoluția evenimentelor acestui caz, informând autoritățile relevante din Moldova.

Republica Moldova condamnă ferm orice act terorist, inclusiv și atentatul de la Istanbul, care s-a soldat cu 6 morți și mai mult de 80 de persoane rănite, și reiterează deschiderea pentru schimbul eficace de informații dintre autoritățile de aplicare a legii, autoritățile judiciare și serviciile de informații din statele vizate pentru combaterea terorismului, urmărirea luptătorilor străini și combaterea criminalității organizate.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*