Maia Sandu: 67% din exporturile moldovenești merg spre piața euopeană. Astăzi se împlinesc șapte ani de la semnarea Acordului de Asociere dintre Republica Moldova și Uniunea Europeană.

Astăzi se împlinesc șapte ani de la semnarea Acordului de Asociere dintre Republica Moldova și Uniunea Europeană. Este documentul-cheie în relația noastră cu UE, care ne ajută să modernizăm țara, instituțiile și economia. Iar datorită Zonei de Liber Schimb, mărfurile moldovenești devin tot mai prezente pe piața europeană.

În acești ani, UE a devenit partenerul comercial principal al țării noastre, spre piața europeană mergând azi circa 67% din exporturile moldovenești. Au fost modificate legi, iar UE, prin programele sale, a oferit expertiză și pârghii pentru a face produsele noastre mai competitive, și a sprijinit dezvoltarea și consolidarea IMM-urilor. Odată cu aceasta, au fost create locuri de muncă în diverse sectoare – de la agricultură până la IT și energie regenerabilă.

Uniunea Europeană și statele sale membre ne-au fost și continuă să ne fie, generos și solidar, alături. Este rândul nostru să muncim pentru ca acest sprijin să fie resimțit de fiecare cetățean.

Scrie un comentariu

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*