×

Maia SANDU a anunțat lansarea programului „Satul european expres”. Finalizarea a 100 de proiecte din Programul Național „Satul European”

Maia SANDU a anunțat lansarea programului „Satul european expres”. Finalizarea a 100 de proiecte din Programul Național „Satul European”

Președintele Maia Sandu a anunțat finalizarea a 100 de proiecte din Programul Național „Satul European” și lansarea programului „Satul european expres”. Aproximativ 100 de mii de oameni din țară beneficiază de proiectele din programul „Satul European”, care includ îmbunătățiri ale aprovizionării cu apă potabilă, iluminat public și renovarea instituțiilor de învățământ și culturale. Programul „Satul european expres” va permite localităților să realizeze proiecte rapide și mai ieftine în maximum 6 luni, cu o procedură simplificată de înscriere în concurs. Scopul programului este să dezvolte și să europenizeze Moldova, creând o Europă acasă.

Maia Sandu: Astăzi am anunțat două lucruri importante pentru dezvoltarea și europenizarea Moldovei – finalizarea a 100 de proiecte din Programul Național „Satul European” și lansarea proiectelor „Satul european expres”.

Aproape în fiecare a doua localitate din țară sunt finanțate de către Guvern proiecte de dezvoltare a localităților, prin Programul Național „Satul European”. Din cele aproape 500 de proiecte, 100 au fost deja finalizate și aproape 100 de mii de oameni se bucură, zi de zi, de efectele Programului „Satul European”. Peste 20 de mii de oameni au obținut acces la apă potabilă, iar aproape 34 mii se bucură de iluminat public. Au fost renovate sau dotate 14 grădinițe, modernizate și renovate 9 gimnazii, 3 licee și 18 centre culturale. Am reușit să facem aceste lucruri în doar un an și vom continua să dezvoltăm Moldova în anii care urmează, sat cu sat.

Am solicitat Guvernului să deschidă apelul pentru un nou concurs de proiecte – „Satul european expres”, care să permită localităților să realizeze proiecte rapide, în maximum 6 luni, care costă mai puțin, și cu o procedură simplificată de înscriere a proiectelor în concurs. Prin crearea Programului Național „Satul European” și lansarea programului „Satul european expres”, vom construi Europa aici, în Moldova, așa încât familiile să poată să trăiască, reunite, acasă.

Partajează acest conținut:

Publică comentariul