Maia Sandu a cerut prim-ministrului Belgiei deschiderea pieței belgiene pentru fructele și produsele moldovenești.

Președinta Maia Sandu l-a primit într-o vizită de lucru pe prim-ministrul Regatului Belgiei, Alexander de Croo. În cadrul întrevederii au purtat discuții despre securitatea teritorială, cooperarea economică între Republica Moldova și Belgia. Șefa statului a cerut prim-ministrului Belgiei deschiderea pieței belgiene pentru fructele și produsele moldovenești.

Guvernul belgian a oferit un ajutor umanitar în valoare de 210.000 euro sub formă de corturi, chituri sanitare pentru refugiați și 40 de generatoare de capacitate mică. Generatoarele au fost distribuite mai multor echipaje de pompieri din raioanele țării.

Maia Sandu: Stimate domnule prim-ministru, războiul are și consecințe economice majore asupra Republicii Moldova, importurile și exporturile spre piețele din est au fost oprite, iar scumpirile în lanț și insecuritatea energetică afectează economia și oamenii din Republica Moldova. Avem nevoie de ajutor pentru a depăși aceste probleme dificile, deschiderea pieței belgiene pentru fructele moldovenești, dar și pentru alte produse care nu pot ajunge pe piețele din est, ar fi un ajutor pentru producătorii noștri.

În pofida provocărilor cu care ne confruntăm în prezent, vrem să ne dezvoltăm țara în continuare, vrem să consolidăm reziliența, stabilitatea și capacitatea de adaptare a R. Moldova. Vrem să construim un stat puternic care poate oferi siguranță și servicii de calitate cetățenilor săi.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*