Maia Sandu a depus Chestionarul de aderare la Uniunea Europeană. UE este proiectul nostru de țară, este proiectul acestei generații, este lumina de la capătul tunelului de care avem nevoie cu toți

Astăzi 22 aprilie 2022, președinta Republicii Moldova a depus Chestionarul de aderare la Uniunea Europeană, la eveniment a participat ambasadorul UE la Chișinău, Janis Mazeiks, prim-ministra Natalia Gavrilița, președintele Parlamentului, Igor Grosu. Prim-ministra Natalia Gavrilița a înmânat prima parte a achestionarului îndeplinit mbasadorul UE la Chișinău, Janis Mazeiks. Tot astăzi Chișinăul a primit al chestionar mai voluminos care urmează a fi îndeplinit și transmis UE.

Maia Sandu: Vreau să spun că m-am bucurat să aud astăzi din partea guvernului, știrea că suntem gata să transmitem răspunsurile cu privirea la primul chestionar pe care l-am primit de la comisia europeană acum 11 zile și vreau să le mulțumesc tuturor celor care au participat la acest proces de oferirea răspunsurilor, de completarea chestionarelor. Aici este efortul guvernului, parlamentului, mai multor instituții subordonate guvernului, societății civile chiar a fost un efort care merită toată aprecierea.

Nu ne oprim aici pentru între timp a venit alt chestionar mai voluminos la care va trebuie de răspuns și aici îndemnul meu pentru autorități, pentru funcționarii publici să muncim mai mult. Integrarea în Uniunea Europeană este proiectul nostru de țară, este proiectul acestei generații, este lumina de la capătul tunelului de care avem nevoie cu toți, și pentru să muncim, să ne angăjăm în acest efort, un efort a întregii societății și contăm pe contribuția tutror.

Uniunea Europeană este în primul rând un proiect la păcii, bunăstării, democrației, prosperității. Republica Moldova este o țară mică și vulnerabilă. R. Moldova va fi în siguranță în familiea Uniunii Europene, în această famile putem să oferim cetățenilor mai multă siguranță, democrație consolidată, oportunități economice și bunăstare. Știm de unde pornim, știm ce avem de făcut, știm că trebuie să facem un efort enorm dar real pentru ca să ajunge, acolo. Le mulțumesc tuturor.

Republica Moldova, în persoana ministrurlui de Externe și al Integrării Europene, Nicu Popescu a primit chestionarul de aderare la Uniunea Europeană pe data de 11 martie 2022. Evenimentul a avut loc la Luxemburg, chestionarul a fost înmânat de către comisarul pentru vecinătate și extindere Olivér Várhelyi.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*