Maia Sandu a discutat cu Charles Michel despre agenda de integrare europeană a R. Moldova. Acordarea statutului de țară candidată Moldovei va reprezenta un semnal de încurajare

Președinta Maia Sandu s-a întâlnit la Bruxelles cu Charles Michel, președintele Consiliului European, în cadrul întrevederii au discutat despre parcursul european al Republicii Moldova, acordarea statutului de candidat la uniunea europeană, reformarea statului după model european. Șefa statului va ține mâine un discurs în plenul Parlamentului European..

Maia Sandu: M-am bucurat să-l revăd, la Bruxelles, pe Charles Michel, Președintele Consiliului European, care a vizitat recent țara noastră în semn de solidaritate cu eforturile umanitare ale cetățenilor și autorităților Republicii Moldova în contextul războiului din Ucraina. Am vorbit despre evoluția riscurilor de securitate din regiunea noastră, i-am mulțumit pentru sprijinul oferit de Uniunea Europeană pentru gestionarea fluxului de refugiați și pentru depășirea consecințelor economice și sociale nefaste ale războiului. Am discutat, de asemenea, despre agenda de integrare europeană a Republicii Moldova. Acordarea statutului de țară candidată Moldovei va reprezenta un semnal de încurajare și de sprijin pentru programul de reformare a țării noastre după model european.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*