Maia Sandu a discutat cu prim-ministrul Regatului Belgiei, Alexander De Croo despre agenda europeană și susținerea R. Moldova în procesul de aderare la UE

Președinta Maia Sandu se află într-o vizită de lucru la Bruxelles unde a avut o discuție cu prim-ministrul Regatului Belgiei, Alexander De Croo despre susținerea securității regionale și în procesul de modernizare după standardelor europene și aderare Republicii Moldova la Uniunea Europeană.

Maia Sandu: Despre relațiile dintre Republica Moldova și Regatul Belgiei, despre evoluțiile de securitate din regiune și despre agenda europeană a țării noastre am discutat în această dimineață, la Bruxelles, cu Prim-ministrul Regatului Belgiei, Alexander De Croo. I-am mulțumit domnului De Croo pentru vizita sa recentă de solidaritate în Moldova și pentru ajutorul acordat în contextul războiului din Ucraina. Apreciez intensificarea dialogului bilateral moldo-belgian, care este în beneficiul cetățenilor ambelor țări. Republica Moldova dorește să avanseze pe calea integrării europene, iar pentru asta are nevoie de sprijinul statelor membre ale UE. Eforturile noastre diplomatice sunt îndreptate spre cultivarea și consolidarea acestor relații.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*