Maia Sandu a discutat ieri seară cu Administratoarea USAID, Samantha Power, cu cetățeni moldoveni stabiliți cu traiul în Statele Unite ale Americii

Președinta Maia Sandu a discutat ieri seară, împreună cu Administratoarea USAID, Samantha Power, cu cetățeni moldoveni stabiliți cu traiul în Statele Unite ale Americii. În cadrul discuțiilor au fost abordate temele refugiaților, modernizarea statului, asigurarea securității energetice.

Maia Sandu: Am discutat ieri seară, împreună cu Administratoarea USAID, Samantha Power, cu cetățeni moldoveni stabiliți cu traiul în Statele Unite ale Americii. Am vorbit despre situația din regiune și din țară, dar și despre admirabila mobilizare a concetățenilor noștri – din Moldova și de peste hotare – pentru a ajuta refugiații din Ucraina. Le-am mulțumit pentru strângerile de fonduri pe care le-au organizat pentru a-i sprijini pe cei fugiți de război. I-am asigurat că, în ciuda crizelor prin care trecem, guvernarea continuă eforturile de modernizare a țării.

Am apreciat interesul participanților pentru procesele care se întâmplă acasă în domenii importante, precum reforma justiției, asigurarea securității energetice, dezvoltarea presei libere. Am discutat și despre sprijinul pe care îl oferă SUA țării noastre. Am convenit că vom consolida, în continuare, relația cu concetățenii din afara țării, implicându-i în promovarea Republicii Moldova, în realizarea proiectelor investiționale și de dezvoltare. Ne dorim mult ca oamenii noștri să revină acasă, dar, între timp, instituțiile statului trebuie să dezvolte mecanisme concrete care să permită participarea mai largă a diasporei la procesele de transformare a țării.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*