Maia Sandu a felicitat veteranii de război: În ajun de 9 mai, trebuie să ținem minte prețul plătit de bunicii și străbunicii noștri pentru ca noi, astăzi, să trăim în pace.

Președinta Maia Sandu a felicitat veteranii de război, azi a mers în vizită la veteranul Ioil Lupașco pentru al felicita cu ocazia împlinirii vârstei onorabile de 100 de ani, mulțumindu-i pentru curajul cu care a luptat pentru a aduce pace în Europa și întreaga lume.

Maia Sandu: Ioil Lupașco a plecat pe front la douăzeci de ani și a luptat alături de camarazii săi până la sfârșitul războiului. În 1946, cu două medalii la piept, a revenit în satul său de baștină – Slobozia-Dușca din Criuleni. A lucrat toată viața în gospodăria agricolă din localitate, a crescut patru copii și a rămas la fel de curios și modest ca în tinerețe. Până la 90 de ani a mers pe bicicletă, iar azi sădește flori în fața casei.

Săptămâna viitoare, moș Ioil va împlini 100 de ani. Am fost în vizită să-i mulțumesc pentru curajul lui din timpul războiului, să-l întreb de sănătate și să-i urez putere să mai trăiască, să-și bucure copiii, nepoții și strănepoții. În ajun de 9 mai, trebuie să ținem minte prețul plătit de bunicii și străbunicii noștri pentru ca noi, astăzi, să trăim în pace. De dragul lor, onorând sacrificiul acestor oameni și tragedia milioanelor de vieți pierdute în cel de-al Doilea Război Mondial, azi trebuie să păstrăm pacea.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*