Maia Sandu, a grațiat-o pe Natalia Ursachi, mama a cinci copii, condamnată la șase ani de închisoare în penitenciarul pentru femei Rusca, pentru escrocherie

Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a grațiat-o pe Natalia Ursachi, mama a cinci copii, condamnată la șase ani de închisoare în penitenciarul pentru femei Rusca, pentru escrocherie săvârșită în proporții deosebit de mari. Aceasta urmează să fie scutită de pedeapsă „cu perioadă de probațiune, în partea neexecutată a pedepsei stabilite”. Scrie TV8.

Cazul a intrat în atenția opiniei publice la începutul lunii noiembrie atunci când președinta țării i-a respins cererea de grațiere, din motiv că dosarul acesteia nu întrunește toate condițiile cerute de lege și de Regulamentul de examinare a cererilor de graţiere şi de acordare a graţierii individuale condamnaţilor.

Grațierea este o măsură juridică exclusivă, acordarea căreia necesită întrunirea unui set de condiții stricte, care nu pot fi interpretate larg. În lipsa acestor condiții, ea nu poate fi realizată. Persoanele condamnate au posibilitatea de a cere grațierea repetat, la 6 luni după respingerea dosarului.

272 by Nadia

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*