Maia Sandu a îndemnat oamenii să aplice la Programul național „Satul European”, lansat la începutul acestei săptămâni

Președinta Maia Sandu a îndemnat să aplice la Programul național „Satul European”, lansat la începutul acestei săptămâni. Programul a fost conceput pentru oameni din sate care va contribui la:

  • dezvoltarea durabilă a localităților;
  • asigurarea accesului cetățenilor la servicii publice de calitate;
  • creșterea accesului populației la infrastructura socială;
  • creșterea gradului de valorificare a oportunităților de atragere a investițiilor din surse externe în cadrul autorităților publice locale.

Maia Sandu: Ieri am mers în localitățile Ciuciulea și Hîjdieni din raionul Glodeni. Am discutat cu oamenii de acolo despre crizele majore cu care ne confruntăm și măsurile pe care le întreprindem pentru a atenua consecințele lor. Ei mi-au vorbit despre problemele și planurile comunităților lor. I-am îndemnat să aplice la Programul național „Satul European”, lansat la începutul acestei săptămâni. Necesitățile de finanțare pentru îmbunătățirea condițiilor de trai în localități sunt mari și le putem satisface doar dezvoltând o economie puternică și asigurând utilizarea eficientă a resurselor. O să lucrăm în continuare și pentru atragerea surselor externe pentru finanțarea proiectelor în localități. M-am bucurat să văd interesul și susținerea locuitorilor acestor două comune pentru procesul de aderare a țării noastre la Uniunea Europeană.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*