Maia Sandu a propus mărirea pensiilor cu 3,7% în luna aprilie, după ce Partidul Socialiștilor a mărit cu 1% de două ori pe an

Trecerea la indexarea pensiilor de două ori pe an, promovată cu mult fast de socialişti în februarie 2020, lovește în continuare în pensionari. După indexarea rușinoasă de 1% din octombrie 2020, anul acesta în aprilie pensiile ar urma să nu fie indexate deloc.

Această greșeală trebuie corectată urgent.

Am înaintat Parlamentului propunerea de a reveni la indexarea pensiilor o dată pe an în baza inflației din anul precedent. Adoptarea acestei modificări ar însemna o indexare în aprilie de 3,7%, echivalentă creșterii prețurilor din 2020.

Bani pentru această indexare sunt.

Cele 426 de milioane de lei necesare pentru finanțarea acestei măsuri pot fi acoperite din contul Acordului de finanțare dintre Republica Moldova și Comisia Europeană, semnat pe data de 22 februarie curent, în valoare de 15 milioane de euro și din contul revizuirii cheltuielilor curente pentru bunuri și servicii


Stimată Doamnă Președinte al parlamentului,

În conformitate cu art. 73 din constituția Republicii Moldova și cu art. 47 din Regulamentul Parlamentului, înaintez parlamentului spre examninare, cu titlu.de inițiativă legislativă, proiectul de lege pentr modificarea articolului 13 din Legea nr. 156/ privind sistemul public de pensii.
Totodată, în condițiile Regulamentului parlamentului, vă rog să asigurați avizarea complexă a proiectului de lege.


Doamnei Zinaida GRECEANÎI,
Președinte al Parlamentului

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*