Maia Sandu a renunțat la suportul financiar oferit de guvern, pentru gazele naturale. 800 de lei a cheltuit pentru luna decembrie

Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu a renunțat la suportul financiar oferit de guvern pentru consumul de gaze naturale de până la 537 lei pentru 150 de cuburi de gaze. Șefa statului a primit o factură de 800 lei pentru luna ianuarie și un suport financiar de 400 de lei.

„Factura pentru luna ianuarie încă nu a venit, cealaltă a venit și mi-am plătit-o. Deci eu am plătit 800 și ceva de lei și a fost și compensația de 400 de lei dacă nu greșesc din partea bugetului”. A declarat Maia Sandu în cadrul emisiunii Cutia Neagră.

„Am renunțat. Să renunțe la compensație cei care își pot permite, pentru că sunt oameni în sectorul privat care se descurcă mai bine, sunt oameni care în sectorul bugetar se descurcă mai bine, sunt oameni în sectorul bugetar care se descurcă greu, sunt oameni care au 3-4 copii acasă și chiar dacă lucrează într-o funcție publică asta nu înseamnă că trebuie să se pună presiune pe ei pentru că au de întreținut acești copii. E un gest de solidaritate din partea celor care își pot permite acest lucru și cred că aici trebuie să rămână. Repet, eu am renunțat pentru că îmi pot permite acest lucru”. 

Pune Like / Distribuie Știrea

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*