Maia Sandu a transmis parlamentului legea care va scuti diaspora de taxe pentru importarea automobilului și bunurile personale

Președinta Maia Sandu a transmis parlamentului proiectul de lege care va scuti de taxele de import, cetățenii care au locuit în diaspora 36 luni din ultimele 48 de luni. Cetățenii vor putea importa un singur mijloc de transport și bunurile persoanele fără a achita taxele de devamare.

Maia Sandu: Întoarcerea acasă trebuie să fie simplă și nu trebuie să coste. Am transmis marți Parlamentului proiectul de lege ce stabilește acordarea unor facilități fiscale și vamale pentru cetățenii noștri care decid să revină cu traiul în Moldova. Proiectul propune scutiri de la plata taxelor de import pentru introducerea în țară a bunurilor de uz personal și a unui mijloc de transport auto.

Prevederile se vor aplica persoanelor care s-au aflat în afara țării timp de cel puțin 36 de luni, pe parcursul ultimelor 48 de luni. Pentru acordarea facilităților cetățenii vor depune o cerere, însoțită de acte confirmative.

Am pornit un proces complex de transformare a țării, iar pentru a reuși, Republica Moldova are nevoie de oameni. Suntem hotărâți să îmbunătățim condițiile de trai acasă și să creăm locuri de muncă, astfel încât cetățenii noștri să își construiască aici viitorul. Împreună, cu oameni profesioniști și muncitori, vom putea schimba Moldova în bine, făcând din ea locul în care să vrem să trăim și să revenim.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*