Maia Sandu: Agenția franceză de dezvoltare (AfD) va finanța proiecte de infrastructură locală, irigare și împădurire

Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu s-a întâlnit cu președintele Franței, Emanuel Macron unde au discutat despre proiectele comune de viitor. Printre subiecte au discutat cooperarea în domeniile infrastructurii, digitalizării, securității, eficienței energetice, irigare și împădurire.

Maia Sandu: Am avut astăzi, la Paris, o întrevedere cu Președintele Franței, Emmanuel Macron, cu care am discutat mai multe subiecte ce vizează intensificarea relațiilor noastre bilaterale. Am discutat despre oportunitățile de cooperare cu Franța în domeniul infrastructurii, digitalizării, securității și eficienței energetice.

Ne bucurăm că Agenția franceză de dezvoltare (AfD) și-a început deja activitatea în țara noastră și că va finanța inclusiv proiecte de infrastructură locală, irigare și împădurire.

I-am mulțumit totodată domnului Președinte Macron pentru deschiderea de a ne ajuta în eforturile noastre de combatere a corupției în Moldova. În acest context, am discutat despre dezvoltarea colaborării dintre organele de drept din țările noastre.

Valorificarea acestor eforturi ne va permite să restabilim funcționarea justiției în Moldova și să ne axăm în continuare pe dezvoltarea potențialului țării noastre.Franța este un partener strategic important pentru noi și o țară prietenă care sprijină eforturile de curățire a statului și dezvoltare după model european a Republicii Moldova.

Pune Like / Distribuie Știre

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*