MAIA SANDU: Am cerut SIS să urmărească acțiunile și asigure prevenirea destabilizării situației în țară.

Parlamentul a făcut o tentativă fără precedent de a submina Curtea Constituțională. Am cerut de la structurile de forță, MAI, Armata Națională să nu să se lase atrași în acest joc politic și să nu îndeplinească ordine ilegale. Am solicitat de la PG să investigheze acțiunile de astăzi sub aspectul infracțiunii de uzurpare a puterii în stat precum și faptele participanților la acest atac fără precedent.

Am cerut SIS să urmărească acțiunile de încercarea subminării ordinii constituționale și să asigure prevenirea destabilizării situației în țară. Cerem parlamentului să se oprească de la aceste derapaje. Fac apel la comunitatea internațională să urmărească situația din țara noastră și să ne ajute să facem față la tentativele de subminare a ordinii Constituționale.

Fac apel către PSRM – strategia voastră de a arunca țara în haos este una greșită. Decizia de revocarea a unui judecător de către legislativ este ilegală și nulă. Aceste acțiuni trebuiesc nominal investigate.
Nu vom admite ca niște găști de criminali să submineze procesul democratic și să creeze haos, suveranitatea aparține poporului, cetățenii R. Moldova sunt unicii care pot să rezolve criza politică prin alegeri democratice”, a declarat în conferință de presă după ședința Consiliului Suprem de Securitate președinta statului Maia Sandu. 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*