Maia Sandu către Studenți: statul va căuta mecanisme pentru a încuraja tinerii să aleagă pedagogia – prin condiții bune de studii, de muncă și de trai, prin burse și salarii pe potriva efortului lor.

Președinta Maia Sandu a discutat astăzi pe viu și online cu studenții de la pedagogie de la universitățile din Bălți, Chișinău, Comrat, Cahul și Taraclia, ia încurajat să aleagă pedagogia încuraja tinerii să aleagă pedagogia, a promis că statul va căuta soluții pentru a asigur cu condiții bune de studii, de muncă și de trai, prin burse și salarii pe potriva efortului lor.

Am discutat azi, pe viu și online, cu studenții de la facultățile pedagogice din țară. Am vorbit despre rolul profesorului în secolul XXI și felul în care văd actualii studenți formarea lor profesională la universitate, și am creionat cerințele la care urmează să facă față în sala de clasă, la școală. Oamenii sunt cea mai valoroasă resursă a societății noastre, iar de cadrele didactice depinde cât de pregătiți și de adaptabili vor fi tinerii de azi la realitățile zilei de mâine.

A fost o întâlnire ce mi-a dat o doză în plus de optimism. M-am bucurat să cunosc tineri entuziaști de la Bălți, Chișinău, Comrat, Cahul și Taraclia, care înțeleg că școala este cea mai importantă investiție pentru stat și pentru oameni. Și m-am bucurat să văd că, la fel ca mine, viitorii dascăli cred în puterea educației și a spiritului inovator.

I-am îndemnat să se implice activ în dezvoltarea educației și să devină promotori ai principiului de meritocrație în domeniu. Iar statul va căuta mecanisme pentru a încuraja tinerii să aleagă pedagogia – prin condiții bune de studii, de muncă și de trai, prin burse și salarii pe potriva efortului lor.

Împreună putem să creștem o societate educată, liberă și prosperă, cu o economie durabilă.Întâlnirea a fost găzduită de Universitatea Pedagogică de Stat „Ion Creangă”, din Chișinău. Aici, am vizitat și câteva dintre spațiile Centrului Național de Inovații Digitale „Clasa Viitorului”, creat și dotat de USAID și alți parteneri strategici ai acestei instituții. Am văzut cum se aplică eficient tehnologiile în educație și am îndemnat echipa să-și extindă activitățile în cât mai multe localități din țară.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*