Maia Sandu: Concetățenii noștri stabiliți în Germania vor parcurge o cale mai scurtă pentru a obține permisele de conducere din această țară

Cetățenii Republicii Moldova stabiliți în Germania vor putea obține mai ușor permisul de conducere eliberat de autoritățile germane. Moldovenii care au locuiesc legal și au permis de ședere german și permis moldovenesc vor fi scutiți de examenul teoretic și vor susține doar examenul practic.

Ieri a fost semnat acordurile bilaterale la Berlin, între Ministerul Afacerilor Interne al Republicii Moldova și Ministerul Federal al Dezvoltării Digitale și Transporturilor.

Astfel, permisele de conducere eliberate de autoritățile moldovenești vor fi recunoscute în Germania, cu condiția susținerii de către candidați a examenului practic.

Eforturile noastre de a ajuta moldovenii din străinătate dau rezultate și suntem recunoscători țărilor-partenere pentru deschidere. Vom munci pentru ca asemenea acorduri, care ușurează viața cetățenilor noștri, să fie semnate cu cât mai multe țări. A precizat Maia Sandu.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*