Maia Sandu: Condițiile bune de trai în sate și orașe, alături de locurile de muncă bine plătite, sunt șansa noastră ca oamenii să rămână acasă și să contribuie la prosperarea comunităților și a țării noastre.

Președinta, Maia Sandu, s-a aflat astăzi într-o vizită de lucru în orașul Edineț alături ES Janis Mazeiks, Ambasadorul UE în Republica Moldova, au inspectat desfășurarea lucrărilor de renovare a rețelei de apă. Șefa Statului a declarat doar condițiile bune de trai în sate și orașe, alături de locurile de muncă bine plătite, sunt șansa noastră ca oamenii să rămână acasă.

Maia Sandu: Astăzi am fost la Edineț, unde am participat la inaugurarea oficială a lucrărilor de modernizare și de extindere a rețelei de aprovizionare cu apă a municipiului, proiect finanțat din fonduri europene. Împreună cu ES Janis Mazeiks, Ambasadorul UE în Republica Moldova, și cu reprezentanții Agenției de Cooperare Internațională a Germaniei, care implementează proiectul, am vizitat șantierul unde deja au început lucrările de renovare a rețelei de apă și am discutat cu oamenii care muncesc acolo.

Rețeaua modernizată de aprovizionare va aduce apă potabilă de calitate în locuințele, școlile, grădinițele, spitalele și instituțiile din Edineț. Astfel, peste 18 mii de locuitori din nordul țării vor avea apă bună la robinet datorită acestui proiect.

Am mulțumit Uniunii Europene și Germaniei pentru sprijinul financiar oferit pentru proiectele din Edineț, dar și din multe alte localități ale republicii. Noi vom continua să identificăm și să valorificăm resurse pentru investiții în infrastructură, astfel încât asemenea proiecte de dezvoltare să fie realizate în toate regiunile țării.

Condițiile bune de trai în sate și orașe, alături de locurile de muncă bine plătite, sunt șansa noastră ca oamenii să rămână acasă și să contribuie la prosperarea comunităților și a țării noastre.

Pune Like / Distribuie Știrea

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*