MAIA SANDU: Da, am scos de la putere politicieni corupți și vom promova legi, construi instituții așa încât politicienii corupți să nu poată reveni la conducerea țării.

MAIA SANDU: Da, am scos de la putere politicieni corupți și vom promova legi, construi instituții așa încât politicienii corupți să nu poată reveni la conducerea țării.

Președinta Maia Sandu, a declarat într-o emisiune de la TVR, că a luptat împreună cu cetățenii pentru a curăți instituțiile statului de la Chișinău, de elemente corupte, dar și de politicieni corupți pe care i-a scos de la putere, fără a mai putea reveni. Rusia a acuzat puterea politică de la Chișinău, că opoziția este subminată și se interzice toate simbolurile rusești, drept replică, șefa statului a declarat că puterea de la Kremlin, vorbește și susține grupări corupte și criminale, dar nu adevărata opoziție. Oamenii pot protesta pașnic în limita cadrului legal.

Maia Sandu: Noi am luptat pentru democrație și am câștigat alegerile ca să putem curăța instituțiilor statului de elemente corupte, ca să putem să construim instituții puternice care să lucreze în interesul cetățeanului, asta facem.

Dar ne vom proteja de grupările corupte, suntem în plin proces de reformarea justiției, nu este un proces simplu și trebuie să recunosc că există rezistență în sistem, dar vom continua aceste reforme…

Da, am scos de la putere politicieni corupți și vom promova legi, construi instituții așa încât politicienii corupți să nu poată reveni la conducerea țării.

Federația Rusă vorbește despre grupări criminale, grupări corupte și nu despre o opoziție în sensul autentic al acestui cuvânt. Altfel, există libertate în Republica Moldova pentru partidele politice care se finanțează transparent, care respectă legea să desfășoare activități, inclusiv proteste. A fost asigurat caracterul pașnic ca aceste proteste să se desfășoare în codiții pașnice.

Știm că este complicat, nu din cauza guvernării sau a politicii guvernării, dar știm că au crescut prețurile, avem inflație înaltă, au crescut în special prețurile la resursele energetice și este firesc ca să existe oameni nemulțumiți, e firesc ca nu toată lumea să înțeleagă aceste probleme, sunt în mare parte provocate de Războiul Rusiei.

Acești oameni pot să-și exprime nemulțumirile, dar într-un cadru pașnic, respectând legea. Noi ne dorim că acești oameni să nu ajungă să fie folosiți de către Rusia și de către aceste grupări criminale.

Partajează acest conținut:

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *