MAIA SANDU! Din 2022 moldovenii vor lucra legal în Germania, permisele moldovenești vor fi recunoscute după negocierile din octombrie, al acestui an

Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu l-a primit în vizită la Chișinău pe președintele Germaniei, Frank-Walter Steinmeier, cei doi șefi de stat au discutat inclusiv despre angajarea în cadrul legal al cetățenilor moldoveni și recunoașterea permiselor eliberate de autoritățile de la Chișinău.


În acest context vreau să menționez acordul privind angajarea cetățenilor Republicii Moldova la munci sezoniere în agricultură în Germania, semnat recent cu noul guvern de la Chișinău.

Începând cu anul 2022, cetățenii noștri se vor putea angaja la asemenea munci în Germania în mode legal cu protecția socială de rigoare.

Recunoașterea și conversiunea permiselor de conducere este un alt subiect important pentru cetățenii Republicii Moldova, negocierile pentru semnarea unui acord privind permisele vor demara în luna octombrie al acestui an.

Apreciem în acest sens deschiderea autorităților germane de a renunța la susținerea examenului teoretic pentru conversiunea permisului moldovenesc pe unul german. A declarat Maia Sandu.

Pune un Like / Distribuie Știrea

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*