Maia Sandu: Ei s-au vândut oligarhilor și vor să vândă și Moldova. Gruparea Șor are o misiune clară de la Kremlin și FSB – să aducă războiul în Moldova

Președinta Maia Sandu, s-a adresat în parlament Opoziției și cetățenilor, a declarat că Moldova a încercat diverse căi în ultimii 30 de ani sub conducerea diferitelor partide, politicieni și guverne. Cu toate acestea, toate au eșuat și, în timp ce statele membre UE oferă acum prosperitate și securitate cetățenilor lor, asigurând dreptate, salarii bune și pensii, Moldova abia iese din captivitate, care a sufocat-o de ani de zile. Trădătorii, hoții și oligarhii l-au ținut captiv. Singura cale de dezvoltare a Moldovei este integrarea europeană.

Alte opțiuni, precum Comunitatea Statelor Independente, Uniunea Vamală, Uniunea Economică Eurasiatică și opțiunea „cu unii și cu alții”, nu au dus nicăieri. Unii parlamentari nu reprezintă poporul, ci mai degrabă hoții de miliarde de dolari care vor să vândă Moldova. Grupul Shor’ Scopul este destabilizarea și răsturnarea violentă a guvernului ales democratic. Kremlinul și FSB au o misiune clară de a aduce război în Moldova.

MAIA SANDU Timp de 3 decenii, Moldova, condusă de diferite partide, politicieni, guverne, a încercat să meargă pe mai multe drumuri. Adevărul este că toate au eșuat. În timp ce statele care au devenit membre a Uniunii Europene în ultimele două decenii oferă acum bunăstare și siguranță pentru cetățenii lor, asigură dreptate, salarii și pensii bune, Moldova abia iese din captivitate. Captivitate în care ne-au sufocat ani la rând trădători, hoți, oligarhi.

Și vă întreb, în special pe cei care ați plecat din această sală, vă întreb, stimați deputați care nu susțineți aderarea Moldovei la Uniunea Europeană, ce ideologie de partid vă oprește să scoateți țara din întuneric? Și să recunoașteți că o altă cale de dezvoltare pentru Moldova decât cea a integrării europene nu există? Unde ne-au dus toate opțiunile care au fost promise oamenilor? CSI, Uniunea Vamală, Uniunea Economică Euroasiatică, opțiunea „și cu unii, și cu alții” nu ne-au dus către nicăieri.

Oare voi nu vreți ca moldovenii să aibă libertatea de a construi țara așa cum vor și nimeni să nu se amestece în treburile interne ale țării noastre? Ați văzut multe grădinițe, spitale și școli reparate din bani de la Kremlin sau donații pentru dezvoltarea localităților? Dinspre Kremlin ne vin doar amenințări, embargouri și șantaj. De acolo vine doar război, suferință și sărăcie. Uniunea Europeană este unica noastră șansă de a construi o țară în care DOAR cetățenii ei au dreptul să-și decidă soarta.

Cu greu am dat jos de la putere găștile de bandiți. Și, iată, unii se fac deja luntre și punte pentru a vinde țara Kremlinului. Ca să revină la putere și să sugrume Moldova mai departe. Și hoții, vânzători de țară, și Kremlinul au același obiectiv: să facă Moldova slabă ca să o poată folosi după bunul plac. 

Din păcate, în Parlament sunt și deputați care nu reprezintă oamenii, ci reprezintă hoții de miliarde. 

Știu că și voi mă auziți, chiar dacă nu sunteți aici.

Ei s-au vândut oligarhilor și vor să vândă și Moldova. Gruparea Șor are o misiune clară de la Kremlin și FSB – să aducă războiul în Moldova. Scopul lor este să organizeze destabilizări și să dea jos prin violențe guvernarea aleasă în mod democratic. 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*