Maia Sandu! Guvernul nu spune prețul de cumpărare a gazului, pentru să nu vină cu oferte mai mari cei care vând gaz

Am audiat mai mute instituții despre funcționarea instituțiilor în condițiile crizei energetice cu care se confruntă țara noastră. Am vrut să mă asigur că instituțiile statului și-au actualizat la maximum capacitățile pentru a depăși criza. Am primit asigurări că oamenii Moldovei nu sunt singuri în fața acestei crize. Țara noastră are mulți prieteni și sunt sigură că va ieși din această criză”

Se cumpără pe piață astăzi pentru că Gazprom nu livrează tot volumul necesar astăzi la prețul la care ați indicată dv.(790$). Dacă Gazprom ar fi livrat tot volumul de care avem nevoie atunci nu se cumpăra prin Energocom. Gazprom în această lună livrează doar două treimi din volumul necesar și iată pentru restu e nevoie să cumpărăm din altă parte, dacă s-ar furniza tot volumul nu s-ar cumpăra din altă parte.

Guvernul a spus că prețul de achiziție este prețul de piață și dumneavoastră puteți să verificați care sunt prețurile de piață, de ce nu spune cifra exactă, nu o spune pentru că guvernul continuă să facă achiziții și în momentul în care ar anunța prețul câștigător astăzi, toți cei care vin cu oferta mâine sau poimâine se vor orienta la acest preț și nu vor veni cu o ofertă mai mică.

Pentru următoarele săptămâni, pentru a nu provoca situația când se oprește prețul la un nivel și nu vin oferte mai mici, mai ieftine, guvernul va continua să spună că este preț de piață, după ce se schimbă prețul în câteva săptămâni, guvernul va putea să dea exact toată informația, ce cantitate a cumpărat și la ce preț. Se oferă această informație aproximativă pentru a nu prejudicia următoarele licitații și pentru a creea în continuare posibilitate sau păstra.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*