Maia Sandu îi răspunde lui Reșetnicov: Eu nu am dat și nu dau indicații pentru justiție. Ceea ce fac eu este să sprijin reformele

Președinta Maia Sandu îi răspunde fostului deputat Artur Reșetnicov, care a acuzat-o că ar fi dat indicații privind reținerea sa. Maia Sandu spune că justiția trebuie să funcționeze conform legii, fără a comite abuzuri și să-i sancționeze pe toți cei care au admis adateri de la normele legale.

Fostul deputat Artur Reșetnicov, reținut pentru 72 de ore a intrat în greva foamei și a calificat reținerea sa drept un abuz inițiat la indicația președintei Maia Sandu. Șefa statului a respins orice acuzații privind imixtiuni în actul justiției și a cerut oamenilor legii să respecte toate procedurile.

„Eu nu am dat și nu dau indicații pentru justiție. Ceea ce fac eu este să sprijin reformele, să contribui la obținerea sprijinului pentru ca noi să facem ordine în justiție, așa încât să avem siguranța cu toții că lucrurile care se întâmplă sunt conforme legii. În același timp, cunoaștem cu toții acte de corupție care au avut loc în trecut și pentru aceste acte de corupție trebuie să se răspundă. Chemarea mea către justiție este să respecte buchia legii, să-și facă treaba bine, fără abuzuri. Cei care au comis abuzuri și ilegalități să fie sancționați”, a spus Maia Sandu.

Sursa: realitate.md

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*