FOTO! Maia Sandu împlinește azi 50 de ani. Ce a realizat și care este copilăria președintei a R. Moldova

Președinta Maia Sandu își sărbătorește astăzi ziua de naștere, împlinește vârsta onorabilă de 50 de ani. Maia Sandu s-a născut pe 24 mai 1972 în satul pitoresc Rispeni din ținutul Fălești, Moldova. Maia Sandu este un politician Pro European convins, care este apreciat pentru simplitatea sa atât în țara sa cât și în cancelariile occidentale și peste ocean.

Copilăria și-a petrecut-o în sânul familiei alături de părinți, surioara sa, bunici și verișorii săi, dar și alături de copii din sat, dar nu i-a lipsit nici păsările și animalele domestice pe care le aveau părinții săi în gospodării. În copilărie mergea cu părinții să-și ajute vecinii la înșirat tutun și la alte lucrări agricole. Îi place foarte mult să facă drumeții prin munții Carpați din România.

A absolvit școala generală în satul de baștină Rispeni, apoi a plecat în Chișinău unde a studiat economia la Academia de Studii Economice a Moldovei, în perioada 1995-1998 a studiat relații internaționale la Academia Publică pe lângă Președintele Republicii Moldova. A studiat timp de un an (2009-2010) la John F. Kennedy School of Government din Statele Unite ale Americii, unde a obținut titlul de Master în administrația publică. După absolvirea a lucrat în calitate de consilier al Directorului Executiv de la Banca Mondială în Washington DC, SUA.

A activat în calitate de ministru al Educației în perioada 24 iulie 2012 – 30 iunie 2015, unde a început să reformeze întreg sistemul de învățământ și a modernizat programul de învățământ.

În 2016 a creat Partidul Acțiune și Solidaritate care a a acces pentru prima dată în 2019, apoi a debarcat regimul Plahotniuc, astăzi se află la Guvernare după ce a câștigat detașat alegerile din 11 iulie 2021. În 2020 Maia Sandu a câștigat alegerile prezidențiale, învingândul pe contra candidatul său Igor Dodon.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*