Maia Sandu: Judecătorii au înțeles intențiile guvernului sunt foarte serioase de curățarea sistemului judecătoresc și al sistemului procuraturii de oameni corupți, de oameni care au îndeplinit ordine ilegale întrecut

Maia Sandu: Bănuiesc că unii judecătorii au înțeles intențiile guvernului sunt foarte serioase de curățarea sistemului judecătoresc și al sistemului procuraturii de oameni corupți, de oameni care au îndeplinit ordine ilegale întrecut, care au comis abuzuri și în acest context pleacă din sistem înainte ca să această operațiune de filtrare a judecătorilor și procurorilor, dar este încă foarte mult până o să ajungem la un sistem corect, curat.

Este nevoie să se aprobe această lege despre care vorbim, evaluarea externă extraordinară a judecătorilor și procurorilor. Între timp vedem și acțiuni din partea procurori, judecători care arată anumit optimism și sperăm că aceste acțiuni sunt conform legii și că ele denotă o anumită schimbare a sistemului.

Sunt sigură că există oameni corecți în sistem și sper că acești oameni vor avea mai mult curaj de acum încolo pentru că înțeleg că mergem spre o schimbare în sistem, mergem spre o justiție corectă.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*