Maia Sandu la Vărzărești: Oamenii sunt îngrijorați de războiului, prețurile mari la alimente și la carburanți. Autoritățile fac tot posibilul ca să menținem pacea și siguranța cetățenilor, iar problemele cu care ne confruntăm pot fi depășite prin muncă și solidaritate.

Președinta Maia Sandu se află într-o vizită de lucru în raionul Nisporeni, astăzi s-a întâlnit cu locuitorii comunei Vărzărești și au discutat despre prețurile mari la alimente și carburanți, războiul din Ucraina.
Președinta a îndemnat ca banul public să fie cheltuit cu grijă și corect, dar a adus o veste bună despre lansarea în curând a programului ”Satului European”.

Astăzi mă aflu în raionul Nisporeni, unde voi vizita mai multe localități. Prima întâlnire am avut-o în comuna Vărzărești, unde am vorbit cu oamenii despre cele mai stringente probleme ale momentului. Aici, la fel ca în toată țara, oamenii sunt îngrijorați de războiul ce se întâmplă chiar la hotarele noastre și de consecințele lui, pe care le resimțim în prețurile tot mai mari la alimente și la carburanți. Le-am spus oamenilor că autoritățile fac tot posibilul ca să menținem pacea și siguranța cetățenilor, iar problemele cu care ne confruntăm pot fi depășite prin muncă și solidaritate.

Le-am spus și despre lansarea în curând a Programului „Satul European”, prin care vom finanța proiecte pentru dezvoltarea comunităților. Am făcut apel ca banul public să fie cheltuit corect și eficient, și am spus că, în pofida vremurilor grele prin care trecem, trebuie să continuăm planurile noastre de îmbunătățire a calității vieții cetățenilor.

M-am bucurat să văd susținerea și aprecierea cetățenilor pentru semnarea cererii de aderare a Republicii Moldova la Uniunea Europeană, decizie luată inclusiv pentru că vrem să trăim pașnic, în democrație și prosperitate. La final, le-am mulțumit oamenilor pentru solidaritatea și omenia de care au dat dovadă în aceste zile grele, primind în casele și comunitățile lor mii de refugiați din țara vecină. Omenia este puterea noastră.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*